Nieuws/Binnenland
1339433279
Binnenland

Reizigers Corendon kunnen eerder weg van Griekse eilanden

LIJNDEN - Reisorganisatie Corendon biedt reizigers die op een van de Griekse eilanden zitten de mogelijkheid om eerder terug te komen van hun vakantie. Het reisadvies voor de Griekse eilanden is dinsdagochtend bijgesteld naar oranje.

Er verblijven op dit moment ruim 3500 Corendon-reizigers op de Griekse eilanden. De grootste groep, meer dan 800 mensen, zit op Kreta. Verder zitten er vakantiegangers op Kos, Lesbos, Samos, Korfu, Rhodos, Lefkas en Zakynthos, meldt een woordvoerder. De mensen die naar aanleiding van het aangepaste reisadvies eerder naar huis willen, worden zoveel mogelijk op bestaande vluchten gezet. Als er veel animo is voor vervroegd vertrek gaat Corendon mogelijk extra vluchten inzetten. Eerder dan gepland naar huis gaan is kosteloos.

Corendon noemt het "heel jammer" dat het reisadvies is aangepast. "Er zijn nog maar weinig landen over voor vakantiegangers. Griekenland is op dit moment dus een populaire bestemming." Er staan nog zo'n 8000 Corendon-reizen geboekt naar Griekenland. Daar zouden vermoedelijk in aanloop naar de herfstvakantie nog veel lastminuteboekingen bijkomen, aldus de woordvoerder. Mensen van wie de reis wordt geannuleerd krijgen een voucher aangeboden.

Ook TUI baalt van het aangepaste reisadvies voor de Griekse eilanden. Arjan Kers van de reisorganisatie noemt het nieuws een "hele nare verrassing". TUI heeft op dit moment zo’n 6500 reizigers ter plaatse.