Nieuws/Binnenland
1339674314
Binnenland

CORONACRISIS - volg de laatste ontwikkelingen

LIVE ’Tien medewerkers ziekenhuis Breda besmet met virus’

Het Amphia ziekenhuis in Breda.

Het Amphia ziekenhuis in Breda.

AMSTERDAM - UPDATE 18.45 uur Tien medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn positief getest op het coronavirus. Driehonderd medewerkers zijn er sinds afgelopen woensdag getest. Daarvan hebben er tien nu een positieve uitslag gekregen.

Het Amphia ziekenhuis in Breda.

Het Amphia ziekenhuis in Breda.

Dat meldt Omroep Brabant. Het gaat om medewerkers die ziekteverschijnselen hadden of in risicogebieden zijn geweest. Zij zijn nu thuis en houden zich aan de RIVM-richtlijnen. Verder zijn er nog vijf patiënten in het Amphia Ziekenhuis opgenomen met corona. Zij liggen in isolatie.

 • Portugese president uit voorzorg in quarantaine
 • Wereldwijd bijna 110.000 coronabesmettingen vastgesteld.
 • Ook dodental Frankrijk stijgt.
 • KLM schrapt maandag alle vluchten van en naar Milaan en Venetië.
 • Dodental door coronavirus in Lombardije stijgt sterk.
 • Eerste Duitser overlijdt aan corona.
 • Twee nieuwe coronadoden in Nederland. Het gaat om een 82-jarige man die in Sittard-Geleen was opgenomen en een 86-jarige man die in het ziekenhuis in Uden lag.
 • AH bezorgt boodschappen in Brabant niet tot in keuken om corona.
 • Het aantal besmettingen in Groot-Brittannië is zondag gestegen naar 273.
 • Britse supermarkten kondigen aan producten te gaan rantsoeneren.
 • Een inwoner van Vijfheerenlanden, bij wie afgelopen week het coronavirus werd vastgesteld, is nu ’weer helemaal opgeknapt’.
 • Reisadvies voor Noord-Italië aangescherpt naar code rood.
 • Opnieuw crisisberaad kabinet om corona.
 • Aantal coronabesmettingen in België naar 200.
 • Bangladesh heeft zondag de eerste gevallen van coronabesmetting bevestigd. Het gaat om drie personen, waarvan twee onlangs zijn teruggekeerd uit Italië.
 • IranAir heeft alle vluchten richting Europese bestemmingen voorlopig stilgelegd.
 • Duitsland wil opheldering over Italiaanse coronamaatregelen.
 • Buitenlandse Zaken: Nederlanders kunnen nog steeds weg uit Noord-Italië.
 • Italië moet voor al zijn inwoners een reisverbod naar Europese landen instellen om de uitbraak van corona te beteugelen, zegt de Tsjechische premier Andrej Babis zondag.
 • In Bulgarije zijn de eerste vier besmettingsgevallen vastgesteld. Het gaat om twee mannen uit de noordelijke stad Pleven en twee vrouwen uit Gabrovo.
 • Eerste coronabesmetting in Moldavië gemeld. Het gaat om een vrouw (48) die zaterdag vanuit Italië arriveerde op de luchthaven van het Oost-Europese land.
 • Ze is met ziekteverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis en daar is het longvirus geconstateerd.
 • Twee eilanden op Malediven op slot om coronavirus.
 • Dodental door instorten ’quarantainehotel’ in China loopt op.
 • China meldt dat er sinds zaterdag 27 mensen zijn omgekomen door het coronavirus.
 • Het aantal besmettingen in Zuid-Korea is met 367 gestegen.
 • Noodplan: noordelijke provincies Italië van buitenwereld afgesloten.
 • Artsen stellen leeftijdsgrens nieuwe patiënten voor.

Tekst loopt door onder de foto.

Een ober van een restaurant in Rome wacht op klandizie.

Een ober van een restaurant in Rome wacht op klandizie.

Portugese president uit voorzorg in quarantaine

De Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa heeft zondag aangekondigd dat hij zichzelf uit voorzorg in quarantaine houdt. Hij schort al zijn publieke activiteiten in Portugal en in het buitenland gedurende twee weken op.

Hij rechtvaardigde deze beslissing door uit te leggen dat hij vorige week contact had met studenten van een school in het noorden van Portugal, die vervolgens werd gesloten na de ontdekking van een geval van besmetting met het coronavirus.

Wereldwijd bijna 110.000 coronabesmettingen vastgesteld

Het aantal coronavirusgevallen staat zondag aan het eind van de middag wereldwijd op 109.032, inclusief 3595 sterfgevallen, in 99 landen en gebieden. Sinds zaterdagmiddag 17.00 uur zijn er 4129 nieuwe gevallen en 236 nieuwe sterfgevallen gemeld. Dat blijkt uit informatie die het Franse persbureau AFP uit officiële bronnen heeft samengesteld.

China, exclusief Hongkong en Macau, waar de epidemie zich sinds eind december voordoet, telt 80.695 gevallen, waarvan 3097 met dodelijke afloop. Dat zijn 44 nieuwe besmettingen en 27 sterfgevallen sinds zaterdagmiddag.

De meest getroffen landen na China zijn: Italië (7375 gevallen, 366 doden), Zuid-Korea (7313 gevallen, 48 doden), Iran (6566 gevallen, 194 doden) en Frankrijk (1126 gevallen, 19 doden).

19 doden door corona in Frankrijk

De Franse gezondheidsautoriteiten meldden zondag drie nieuwe sterfgevallen als gevolg van het nieuwe coronavirus. Het dodental in het land komt daarmee op negentien.

Het totale aantal bevestigde besmettingen staat sinds zondagmiddag op 1126 gevallen. Dat is een stijging van 177 gevallen sinds zaterdagavond.

KLM schrapt vluchten Milaan en Venetië

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft maandag alle vluchten van en naar Milaan geschrapt. Dat blijkt uit het vluchtschema op de website. Of deze maatregel voor langere tijd wordt ingevoerd, is nog niet bekend.

Dodental door coronavirus in Lombardije stijgt sterk

Het dodental door de uitbraak van het coronavirus is in de Noord-Italiaanse regio Lombardije sterk gestegen. Een vertegenwoordiger van de lokale gezondheidsautoriteiten zei zondag dat inmiddels 257 patiënten zijn overleden aan de ziekte Covid-19, ruim 100 meer dan een dag eerder.

In heel Italië zijn nu 366 mensen bezweken aan de gevreesde infectie, die vooral het noorden van het land lam legt. Dat werd aan het begin van de avond bekendgemaakt. De teller stond zaterdag op 233. Ook het aantal bevestigde besmettingsgevallen nam in 24 uur tijd flink toe, van 5883 naar 7375.

Eerste Duitse dode

De eerste Duitser is bezweken aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Het gaat een 60-jarige man die een week geleden naar Egypte reisde, aldus het Egyptische ministerie van Volksgezondheid zondag. Het is ook de eerste coronadode in Afrika. Het was niet duidelijk uit welke Duitse deelstaat de man kwam.

De man was van de populaire toeristische stad Luxor naar de badplaats Hurghada gereisd, volgens een woordvoerder van het ministerie. Na zijn aankomst had hij een verhoogde temperatuur en werd hij positief getest op het coronavirus in het ziekenhuis. De man werd behandeld op de intensive care en weigerde te worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Zijn toestand verslechterde geleidelijk en zondag stierf hij.

Dodental corona in Nederland loopt op

In Nederland zijn nog twee personen overleden die besmet waren met het coronavirus. Het zijn twee mannen, een 86-jarige die in het ziekenhuis in Uden lag en een 82-jarige die in Sittard-Geleen in het ziekenhuis was opgenomen. Dat heeft RIVM zondagmiddag bekendgemaakt. In totaal zijn nu drie mensen in Nederland aan het virus overleden. Volg de laatste ontwikkelingen in het kort, daaronder meer uitleg.

AH bezorgt boodschappen in Brabant niet tot in keuken om corona

Bezorgers van Albert Heijn hebben van de supermarktketen de instructie gekregen om in Noord-Brabant de boodschappen niet verder dan tot aan de voordeur te brengen. In de provincie zijn dit weekend veel nieuwe corona-besmettingen gemeld.

Normaal worden boodschappen die online zijn besteld via ah.nl op een afgesproken bezorgmoment in de keuken van de klant afgeleverd. Het besluit om dat in Noord-Brabant voorlopig niet te doen, is volgens Albert Heijn genomen op basis van de maatregelen van gezondheidsinstituut RIVM om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Paus steunt slachtoffers coronavirus via livestream

Paus Franciscus heeft zondag zijn solidariteit betuigd aan de slachtoffers van het coronavirus. Hij deed dat tijdens zijn eerste gelivestreamde gebed vanuit het Vaticaan. Het virus dat in Europa vooral Italië treft, dwong de 83-jarige paus om te breken met eeuwenoude tradities en technologie te gebruiken om zijn Angelusgebed en wekelijkse boodschap aan de 1,3 miljard katholieken te brengen.

Geen grote evenementen in Duitsland

De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, wil alle evenementen met meer dan 1000 deelnemers laten afzeggen wegens het coronavirus. Zo hoopt de minister de verspreiding te vertragen. In Duitsland zijn zondag 847 besmettingen gemeld. De meeste gevallen zijn in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Baden-Württemberg en Beieren.

Flinke toename coronapatiënten in VK en Zwitserland

Net als in Nederland is het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus ook flink toegenomen in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De Britse gezondheidsautoriteiten meldden zondag 62 nieuwe gevallen. In totaal staan nu 273 patiënten geregistreerd. Tot dusver zijn twee van hen overleden. Inmiddels zijn meer dan 23.500 Britten getest op het longvirus dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt.

In Zwitserland steeg het aantal bevestigde infectiegevallen tot 281, 51 reageerden bij een eerste test positief op het virus. Zondag overleed een 74-jarige vrouw, vermoedelijk besmet geraakt in Italië, in een ziekenhuis in Liestal aan de gevolgen. Hoewel ze chronische gezondheidsklachten had, kwam haar dood onverwacht. Donderdag stierf het eerste Zwitserse corona-slachtoffer.

Nederlanders aangeraden om gebieden Noord-Italië te verlaten

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederlanders aangeraden te vertrekken uit vijftien delen in Noord-Italië, waaronder Lombardije, Rimini, Treviso en Reggio Emilia. Ze krijgen van het ministerie het advies om „alle mogelijkheden te gebruiken die er zijn om het land te verlaten.”

Britse supermarkten rantsoeneren

Verschillende supermarktketens in Groot-Brittannië hebben aangekondigd producten te gaan rantsoeneren. Tesco beperkt de verkoop van antibacteriële producten, gedroogde pasta, houdbare melk, kindergeneesmiddelen, water en ingeblikte groenten tot vijf items per persoon.

Asda beperkt verschillende soorten desinfecterende handgel tot twee flessen per persoon. Via de website van Morrisons is de mogelijkheid om handwas en kindergeneesmiddelen ingeperkt. Bij de online supermarkt Ocado worden er grenzen gesteld aan het kopen van toiletpapier, desinfecterende handgel en kindergeneesmiddelen.

Patiënten uit Vijfheerenlanden en Wijk bij Duurstede genezen

Een inwoner van Vijfheerenlanden, bij wie afgelopen week het coronavirus werd vastgesteld, is nu al weer ’helemaal opgeknapt’, schrijft RTV Utrecht. Zaterdag werd ook een inwoner van Wijk bij Duurstede genezen verklaard.

Ministerie ontraadt reizen naar delen van Noord-Italië

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Noord-Italië aangescherpt naar code rood: reis niet. Dit komt in navolging van het besluit van de Italiaanse regering om de bewegingsvrijheid van 16 miljoen mensen flink in te perken. Premier Giuseppe Conte kondigde noodmaatregelen aan. Veertien provincies in het noorden van Italië worden deels in quarantaine gezet.

De Italiaanse regering heeft noodmaatregelen afgekondigd voor de regio Lombardije en de provincies Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro-Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cussio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso en Venetië. Het openbare leven komt vrijwel stil te liggen.

Daarom gaat de kleur van ’oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ’rood’ (niet reizen). Vertrek uit deze provincies is mogelijk voor buitenlandse toeristen. Nederlandse reizigers die zich in deze gebieden bevinden worden aangeraden te vertrekken met de bestaande mogelijkheden (met de trein, bus, over de weg, vliegverkeer), in lijn met aanwijzingen van de Italiaanse autoriteiten. Nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten en de situatie kan snel veranderen. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis, waarschuwt Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Noodmaatregelen

Mensen in de regio mogen hun huizen nog wel verlaten, maar veel openbare plekken, zoals scholen, zwembaden en sportscholen sluiten de deuren. Bars en restaurants mogen alleen openblijven als er een minimumafstand tussen mensen van een meter wordt gehandhaafd. Reizen van en naar andere regio’s en landen is nog wel toegestaan, maar alleen onder enorm strenge voorwaarden, bijvoorbeeld als iemand moet verhuizen. De maatregelen gelden tot 3 april.

Bent u in in Noord-Italië en weet u meer? App naar onze Whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952

Ook begrafenissen en evenementen gaan niet door. Mensen met koorts mogen hun huis niet uit, ook als ze nog niet zijn getest op het coronavirus.

De plannen werden tijdens een nachtelijke persconferentie bekendgemaakt. Het zijn de meest vergaande maatregelen die een regering buiten China heeft genomen vanwege het virus.

Mensen pakken de trein naar zuiden

Tekst loopt door onder de foto.

Een passagier op het treinstation in Milaan.

Een passagier op het treinstation in Milaan.

Een deel van het noodplan lekte zaterdag al uit, maar tot de zaterdagnacht was niet zeker of de plannen van Conte echt zouden worden ingevoerd. Zaterdagavond probeerden mensen toch voor de zekerheid via het treinstation van Milaan de laatste treinen richting zuidelijker gelegen regio’s te pakken, sommige zonder kaartje, meldt NOS.

Op de persbijeenkomst in de nacht van zaterdag op zondag haalde Conte uit naar Italiaanse media die de maatregelen zaterdag al gepubliceerd hadden.

De belangrijkste stad in de regio Lombardije is Milaan. Het is de Italiaanse financiële hoofdstad en heeft een bevolking van iets minder dan 1,4 miljoen mensen. De drie luchthavens rond de stad zijn nog in bedrijf, vooralsnog rijden er ook nog treinen.

In Italië zijn 5883 mensen besmet met het virus en kwamen er al 233 patiënten om het leven. Daarmee is Italië het zwaarst getroffen van heel Europa.

Alle Italiaanse luchthavens zijn open

Alle luchthavens in Italië zijn open en operationeel. Ook de vliegvelden in het noorden van het land waar de Italiaanse regering in de nacht van zaterdag op zondag reisbeperkingen heeft ingesteld. Dat staat in een verklaring van de ENAC, de nationale burgerluchtvaartorganisatie van het land, waarover het Italiaanse persbureau ANSA schrijft.

Tekst loopt door onder de foto.

Een koppel neemt afscheid op het station van Milaan.

Een koppel neemt afscheid op het station van Milaan.

Medewerker Zwols ziekenhuis besmet

Een medewerker van het Zwolse Isala ziekenhuis is besmet met het coronavirus. Dat hebben de GGD IJsselland en het ziekenhuis bevestigd, meldt RTV Oost. De medewerker kwam met gezondheidsklachten terug van een vakantie en liet zich daarom testen. „De medewerker is niet in een risicogebied geweest”, vertelt persvoorlichter Gerben Hart van Isala. In welk land de besmette medewerker is geweest, wil het ziekenhuis niet zeggen. De besmette medewerker is na de vakantie niet in het ziekenhuis geweest en er is dan ook geen besmettingsgevaar in het ziekenhuis geweest. „Alles is gewoon open en de zorg gaat gewoon door”, benadrukt Hart.

Nederlanders kunnen nog steeds weg uit Noord-Italië

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle Nederlanders in Noord-Italië aan de adviezen van de lokale autoriteiten op te volgen. De Italiaanse premier Giuseppe Conte kondigde in de nacht van zaterdag op zondag vanwege het nieuwe coronavirus grootschalige quarantainemaatregelen aan voor veertien provincies in het noorden van het land.

Een woordvoerder van het ministerie kon niet zeggen wat de maatregelen betekenen voor Nederlanders die het gebied willen verlaten en zegt de situatie op de voet te volgen. Vooralsnog melden Milanese vliegvelden Malpensa en Linate dat hun vluchten zoals gepland blijven doorgaan.

Buitenlandse Zaken raadt reizigers ook aan het reisadvies voor de regio in de gaten te houden, omdat dit kan wijzigen. Het huidige advies voor reizen naar de regio staat op oranje, wat betekent dat men alleen noodzakelijke reizen naar het gebied dient te maken.

Tekst loopt door onder de foto.

„Er gaan nog steeds vluchten en men kan ook met de auto gewoon het land verlaten”, aldus een woordvoerder. Het ministerie raadt alle Nederlanders in de regio aan de adviezen van de lokale autoriteiten op te volgen. Het is niet bekend hoeveel Nederlanders in Noord-Italië verblijven.

Bekijk waar de laatste besmettingen in Nederland zijn. Tekst loopt verder onder de kaart.

200 besmettingen in België

Het aantal besmettingen in België met is zondag met 31 gestegen en komt nu uit op exact 200. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zondag het reisadvies voor Italië aangescherpt en raadt „niet-essentiële reizen” naar de regio Lombardije en veertien Italiaanse provincies af. Het nieuwe advies volgt op de strenge maatregelen die de Italiaanse regering afgelopen nacht heeft bekendgemaakt voor het gebied.

Noodplan voor meer Italiaanse provincies

Italië breidt de gebieden waar strenge voorzorgsmaatregelen worden genomen tegen het nieuwe coronavirus flink uit tot de hele regio Lombardije en veertien nabijgelegen provincies. Dat heeft premier Giuseppe Conte gezegd tegen persbureau ANSA.

Het gaat naast Lombardije om de provincies Modena, Parma, Piacenza, Emilia-Romagna, Rimini, Pesaro en Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padua, Treviso en Venetië.

Conte ontkent dat de gebieden grotendeels van de buitenwereld worden afgesloten. Scholen en veel kroegen blijven door het hele land dicht. Mensen wordt aangeraden thuis te blijven. De maatregelen gelden tot ten minste 3 april. Tot nu toe had Italië elf dorpen met een gezamenlijke bevolking van 50.000 mensen in de regio Lombardije en delen van het gebied rond Venetië in quarantaine geplaatst.

De belangrijkste stad in de regio Lombardije is Milaan. Het is de Italiaanse financiële hoofdstad en heeft een bevolking van iets minder dan 1,4 miljoen mensen. In de hele regio Lombardije wonen 10 miljoen mensen.

Voorzitter regio Piemonte besmet

De voorzitter van de regio Piemonte, Alberto Cirio, is besmet met het nieuwe coronavirus, meldt de Italiaanse staatsomroep RAI. Cirio is de tweede regionale leider binnen 24 uur die ziek is geworden. Piemonte, met als hoofdstad Turijn, is de op drie na zwaarst door corona getroffen streek in Italië sinds het longvirus er vorige maand de kop opstak

Iran schrapt alle vluchten naar Europa

IranAir heeft alle vluchten richting Europese bestemmingen voorlopig stilgelegd. Dat schrijft het Iraanse persbureau IRNA op basis van een verklaring die door de burgerluchtvaartorganisatie van Iran naar buiten is gebracht. De autoriteiten hebben zondag bekend gemaakt dat ruim 6500 Iraniërs zijn besmet met het longvirus en 194 inwoners zijn overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Duitsland wil opheldering over Italiaans noodplan

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken wil opheldering over wat de strenge anti-coronavirusmaatregelen, die Italië heeft getroffen, betekenen voor Duitsers in het gebied. Volgens het ministerie staan de Duitse diplomatieke missies in het land klaar om „Duitsers in de getroffen gebieden indien nodig te ondersteunen.” De Duitsers hebben het reisadvies voor Italië aangepast na de Italiaanse aankondiging dat in een flink deel van Noord-Italië een in- en uitreisverbod geldt.

Tsjechen vragen om reisverbod Italianen

Italië moet voor al zijn inwoners een reisverbod naar Europese landen instellen om de uitbraak van het nieuwe coronavirus te beteugelen. Dat zei de Tsjechische premier Andrej Babis zondag.

Volgens Babis kan Tsjechië Italianen niet verbieden naar het land te reizen vanwege het Schengenverdrag. Daarin is vastgelegd dat mensen in principe niet meer bij de grens worden gecontroleerd en er vrij verkeer is van personen tussen landen die het verdrag hebben ondertekend. Tsjechië en Italië behoren daartoe, net als 24 andere Europese landen zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk.

CPC Loop Den Haag gaat door ondanks coronavirus

Hoewel internationaal verschillende sportevenementen zijn afgelast vanwege het coronavirus, start zondag in Den Haag de 45e editie van de CPC Loop. De organisatie zegt de adviezen van het RIVM en GGD GHOR te volgen en ziet geen aanleiding om het evenement af te gelasten.

Eilanden op Malediven op slot

De Malediven hebben twee eilanden afgegrendeld. Twee personeelsleden van een resort op een van de eilanden zijn besmet met het longvirus. Het andere is op slot omdat bij een van de gasten, een Italiaan, symptomen van de ziekte zijn vastgesteld.

De medewerkers van het vakantiecomplex hebben het virus gekregen van een Italiaanse toerist die bij terugkeer in zijn land positief werd getest. Meer dan 1400 mensen verblijven op het Kurdu Island Resort, ongeveer de helft daarvan is vakantieganger.

De besmette medewerkers zijn geïsoleerd. De mensen die met hen contact hebben gehad moeten 14 dagen in quarantaine. Minister Ali Waheed van Toerisme van de Malediven laat weten dat nog niet is besloten of de andere toeristen mogen vertrekken.

De Malediven bestaan uit een kleine tweehonderd eilanden die liggen in de Indische oceaan, ten zuidwesten van India.

China meldt 27 nieuwe doden

De Chinese gezondheidscommissie (NHC) meldt dat er sinds zaterdag 27 mensen in het land zijn omgekomen door het nieuwe coronavirus. Het dodental in dat land komt daarmee op 3097.

In het land zijn 44 nieuwe gevallen van de ziekte bekend geworden. De meeste patiënten bevinden zich in de provincie Hubei, waar het virus uitbrak. De drie virusgevallen die buiten Hubei zijn vastgesteld, zijn allemaal verwant aan mensen die het longvirus vanuit het buitenland hebben meegenomen. In China zijn zeker 80.000 gevallen van het virus bevestigd.

Door het instorten van een speciaal ’quarantainehotel’ in de Chinese kuststad Quanzhou zijn zeker zes mensen omgekomen. In het hotel werden mensen met het coronavirus opgevangen.

Ruim 7000 gevallen in Zuid-Korea

Het aantal mensen dat besmet is met het nieuwe coronavirus in Zuid-Korea is met 367 gestegen tot 7134. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van medewerkers van gezondheidsdiensten.

Het aantal nieuwe besmettingen is lager dan een dag eerder. De overheid waarschuwt echter dat de stijging weer hoger kan worden, omdat er meer tests worden verwerkt de komende dagen.

Zuid-Korea is na China het zwaarst getroffen land. In China zijn meer dan 80.000 mensen besmet met het longvirus.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd