Nieuws/Buitenland

Ook vechtpartijen tijdens koopjesdag

Schietincident tijdens Black Friday in VS

Door Redactie

Black Friday: kopen, kopen, kopen.
1 / 2

Black Friday: kopen, kopen, kopen.

AFP

Dat de jaarlijkse koopjesdag Black Friday er vaak niet erg zachtzinnig aan toe gaat in Amerika, is wel bekend. We kennen allemaal de beelden van hysterische Amerikanen die elektronica uit elkaars hand proberen te trekken, of al rennend naar de interessantste aankoop over elkaar heen buitelen. Dit jaar loopt het uit de hand: er zijn vechtpartijen gefilmd en op een parkeerplaats van een winkelcentrum is iemand neergeschoten.

Black Friday: kopen, kopen, kopen.
1 / 2

Black Friday: kopen, kopen, kopen.

AFP

In diverse winkelcentra, zoals in Hoover (Alabama) zijn mensen met elkaar op de vuist gegaan, meldt NY Daily News.

Een 19-jarige man is levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij werd neergeschoten bij een winkelcentrum in Missouri. Dit zou tijdens de chaos van Black Friday zijn gebeurd, maar de politie kan niet bevestigen of de aanleiding met de koopjesgekte te maken heeft.

Amerikaanse media spreken van chaos. Op beelden die op Facebook staan is te zien hoe hysterisch het er in sommige winkels aan toe gaat. Getuigen melden aan Mirror dat iemand een schoen door de shop gooide, die vervolgens een baby raakte. In het filmpje de chaos goed zichtbaar. Mensen gillen, meubels worden omgeduwd en een bewaker zit bovenop een vrouw die hij vervolgens in de boeien slaat.

Lees meer over