Nieuws/Buitenland
1342308
Buitenland

Dodental aanslag moskee Egypte boven 300

CAÏRO - Het dodental van de aanslag op een moskee vrijdag op het schiereiland Sinaï in Egypte is volgens staatsmedia opgelopen tot 305. De Egyptische luchtmacht heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse posten van militanten bestookt op het schiereiland als vergelding voor de bloedige aanslag.

Tientallen terroristen openden na het vrijdaggebed het vuur op gelovigen die op de vlucht sloegen nadat bij de moskee een bom was ontploft. Het was de bloedigste aanslag in Egypte in de moderne geschiedenis van het land.

Het leger meldde zaterdag dat door de luchtaanvallen diverse stellingen van militanten waren verwoest maar concrete cijfers ontbraken.

De aanslag op de moskee in Bir-al-Abed is niet opgeëist. Justitie in Egypte liet zaterdag weten dat de aanvallers een vlag van Islamitische Staat (IS) bij zich hadden. Het ging om 25 tot dertig aanvallers.

In het gebied vecht het Egyptische leger tegen militanten die banden hebben met IS. Die hadden het toe nu toe vooral gemunt op veiligheidstroepen en christenen.