Nieuws/Binnenland
1344853
Binnenland

Zware buien kunnen voor veel vertraging zorgen

Nieuwe werkweek begint met zware spits

AMSTERDAM - Automobilisten moeten bij het begin van de nieuwe werkweek rekening houden met een zware ochtendspits. Maandagochtend trekt er een buienfront van west naar oost over Nederland. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) leidt dat mogelijk tot recorddrukte op de snelwegen.

„Tussen grofweg 06.00 uur en 11.00 uur kunnen zware buien vallen. Op sommige plaatsen kan tot 20 millimeter water naar beneden komen. Daarbij staat er aan de kust een stormachtige wind met van tijd tot tijd windstoten van 70 tot 80 kilometer per uur”, aldus de VID. „Maandagochtend is het altijd al druk op de snelwegen in ons land, daar bovenop het slechte weer kan zomaar leiden tot een nieuw filerecord voor wat betreft de ochtendspits.”

Het vorige record aan files op de snelwegen werd gevestigd op dinsdag 21 november. Toen stond er op het hoogtepunt 426 kilometer file. Om een absoluut record voor 2017 te halen moet de teller boven de 500 kilometer uitkomen. De avondspits van woensdag 24 mei is op dit moment recordhouder voor 2017.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo