Nieuws/Binnenland
1346128306
Binnenland

Drama in Made is gezinsmoord: dode vrouw was juf op basisschool

MADE - De twee lichamen die vrijdagochtend zijn gevonden in een huis in het Brabantse Made waren van een echtpaar dat woonde in het huis aan de Hooimijt. De politie heeft na onderzoek vastgesteld dat het gaat om een gezinsmoord.

Agenten vonden de lichamen in de woning na een melding. Die was gedaan door iemand die aan de deur stond. „Er werd niet opengedaan en toen werd de politie gebeld”, zegt de politiewoordvoerder.

Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen, waar Made onder valt, laat in een verklaring op de website van de gemeente weten dat de overleden vrouw juf was op de basisschool De Stuifhoek in Made.

„Een tragische gebeurtenis die maar moeilijk te bevatten is en die een grote impact heeft op degenen die achterblijven: in de eerste plaats op hun familie, maar ik denk ook aan vrienden, collega’s en omwonenden in de nieuwe wijk waar ze nog maar kort woonden. Het betekent ook dat de leerlingen, ouders en team van basisschool De Stuifhoek geconfronteerd worden met het verlies van hun juf”, aldus De Kok. „Samen met de hulpdiensten proberen we de nabestaanden bij te staan waar dat kan.”