Nieuws/Binnenland

Files door regen, ongelukken en minder treinen

Zware ochtendspits door slecht weer

ANP

Amsterdam - Door een combinatie van slecht weer en ongevallen stond het verkeer maandagochtend op een aantal snelwegen in lange files. Rond een acht uur stond er ruim 800 kilometer. Dat meldt de ANWB.

ANP

De Verkeersinformatiedienst (VID) voorspelde al dat het slechte weer maandagochtend mogelijk zal leiden tot recorddrukte op de Nederlandse snelwegen.

Tussen Utrecht en Den Haag en Utrecht en Rotterdam rijden door uitgelopen werkzaamheden weinig of geen treinen. Daardoor pakken vermoedelijk veel meer mensen de auto en kan het aantal files nog flink toenemen.

Vooral in de Randstad en het zuiden van het land was het mis. De ANWB maakt melding van verschillende ongelukken. Rond 06.00 uur gebeurde het eerste ongeluk op de A2 bij Den Bosch. „Daarna volgden de aanrijdingen elkaar in rap tempo op.”

Op de A1 bij Eembrugge botsten zes auto's op elkaar. Bij een ongeluk op de A12 bij Bodegraven raakten zeven auto's betrokken. Het verkeer op de A12 staat het over een afstand van 58 kilometer vast, aldus de ANWB. Bij Reeuwijk heeft een kettingbotsing richting Den Haag voor een lange file gezorgd. Er zijn geen berichten over slachtoffers.

ANWB

Lees meer over