Nieuws
1347177
Nieuws

Lezersaanbieding

17-daagse rondreis Classic South Africa

Groots en meeslepend: zo laat de ’regenboognatie’ Zuid-Afrika zich het beste omschrijven. Beleef het Kruger National Park, waar een luipaard in een boom op je loert en in de verte een kudde olifanten luid trompettert. Geniet van bloemenvalleien, glooiende wijngaarden, de glinstering van twee oceanen, de ruige Kaap met spectaculaire vergezichten en ontdek ’moederstad’ Kaapstad.

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Johannesburg . Transfer naar hotel.

Dag 2 We rijden naar Pretoria , de statige bestuurlijke hoofdstad van het land. Stadstoer met o.m. Church Square, Kruger House en de parlementsgebouwen met standbeeld van Nelson Mandela. Overnachting Long Tom Pass.

Dag 3 Via de Panoramaroute naar Hazyview met stops bij de Blyde River Canyon, Pinnacle Rock, Bourkes Luck Potholes en God’s Window.

Dag 4 Optionele gamedrive per jeep door het wereldberoemde Kruger National Park dat een van de grootste wildparken ter wereld is en de grootste verscheidenheid aan Afrikaanse diersoorten herbergt.

Dag 5 Naar het bergachtige koninkrijk Swaziland voor de overnachting.

Dag 6 Met onderweg een pauze bij een aantal marktjes rijden we naar St. Lucia . In de middag kunt u optioneel een gamedrive maken in het Hluhluwe National Park , het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Dankzij het project ’Red de neushoorn’ bevindt zich hier momenteel eenvijfde van de zwarte en witte neushoornpopulatie.

Dag 7 Vrije dag in St. Lucia. Alle tijd om iSimangaliso Wetland Park te verkennen. Een uniek kustreservaat met moerassen, palmvelden, zwarte neushoorns en vele vogels. Maakt u een boottocht of gaat u nog een keer naar het Hluhluwe National Park?

Dag 8 In Durban staat een stadsbezoek aan North en South Beach en de ’Indian market’ op het programma. Overnachting in Umhlanga.

Dag 9 Via de schitterende ruige kust van Transkei bereiken we East London.

Dag 10 We beginnen de dag met een kort stadsbezoek aan East Londen . Vervolgens door naar Port Elizabeth . Hier kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar een township die een goed beeld van het leven van alledag geeft.

Dag 11 Via de fameuze tuinenroute , het Tsitsikamma Park en Regyne’s Protea boerderij rijden we naar het artiestenplaatsje Knysna , gelegen aan een lagune. ’s Middags optionele catamarantocht door deze lagune en vrije tijd aan het waterfront. Twee nachten in Knysna of omgeving.

Dag 12 Vrije dag of een optionele excursie naar Oudtshoorn , eens de (struis)verenhoofdstad van de wereld. Met bezoek aan een struisvogelboerderij en de druipsteenformaties van de Cango Caves en een traditionele Karoo-lunch aan de voet van de Swartbergpas.

Dag 13 Via Mosselbaai met het Post Office Tree House en het Bartholomeus Diaz Museum bereiken we Kaapstad aan de Atlantische Oceaan. De Tafelberg zie je al van verre. Hier verblijven we de komende drie nachten.

Dag 14 en 15 Twee vrije dagen in het schitterende Kaapstad . Enkele tips: het South African Museum, het Victoria en Alfred Waterfront, de Kaap-Maleise wijk, Government Avenue en Green Market Square. Optioneel zijn excursies naar het Kaaps Schiereiland, Robbeneiland en de Kaapse dinnershow waarin het leven van vroeger wordt uitgebeeld.

Dag 16 en 17 Een laatste optionele excursie naar de wijngebieden rondom Kaapstad. In de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Aankomst op dag 17.

Vertrek

17 januari t/m 30 oktober vanaf €1549,- p.p.

Inbegrepen

• Vlucht Amsterdam-Johannesburg en Kaapstad-Amsterdam met KLM

• Rondreis met touringcar of minibus

• Lokale Nederlands-/Afrikaans- sprekende reisleiding

• 15 nachten verblijf in toeristenklasse hotels

• Stadsbezoeken Pretoria, Durban en East London

• Natuurtochten, Panoramaroute, tuinenroute en Tsitsikamma Park

• Bezoek aan Mosselbaai, Swaziland en marktje

• U betaalt geen reserveringskosten t.w.v. €19,50

• GRATIS safariboek t.w.v. €39,95 (deze krijgt u thuisgestuurd)

Tip: Boek vooraf het excursiepakket bij!

Reserveren

  • Ga naar Kras.nl/LR83173 of bel 0900-9697 (70 cpg) o.v.v. LR83173
  • Genoemde prijs is per persoon o.b.v. 2 personen, exclusief Calamiteitenfonds
  • Aanbieding geldig t/m 8 januari 2017