1347672
Buitenland

IS eist bloedbad op

Zelfmoordaanslag Manchester

MANCHESTER - UPDATE 14.01 uur - Bij een concert van het Amerikaanse tieneridool Ariana Grande zijn maandagavond zeker 22 mensen om het leven gekomen, toen een man een explosief liet afgaan. Zo'n 60 mensen raakten gewond bij de zelfmoordaanslag.

VOLG ALLES ROND DE AANSLAG VIA ONS LIVEBLOG

De ontploffing deed zich voor kort na afloop van het concert. In de Manchester Arena brak paniek uit door de explosie, rond 23.30 uur. "Er lagen schoenen op de grond, telefoons. Mensen duwden en trokken. Het was één grote chaos", vertelt een moeder die met haar jonge dochter bij het concert was aan Britse media. "Het is een wonder dat we niet op de grond belandden en zijn vertrapt."

Kort na de aanslag kwamen er via sociale media beelden naar buiten van gewonden en van tientallen ziekenwagens die door de straten van Manchester rijden.

’Verschrikkelijke dingen gezien’

„Een explosie duwde me meters achteruit. Ik denk dat er veel slachtoffers zijn gevallen en heb verschrikkelijke dingen gezien”, zei een ooggetuige tegen de BBC. „Het was een enorme klap, ik voelde de drukgolf op mijn borst. Iedereen haastte zich naar de uitgang. Mensen lieten in paniek al hun spullen achter.”

Populair bij tienermeisjes

De politie van Manchester riep mensen op niet naar de Arena te komen. De zaal waar de Amerikaanse artieste optrad heeft een capaciteit van 23.000 mensen.

De wereldberoemde zangeres, die vooral populair is bij tienermeisjes, is ongedeerd.