Nieuws
1347796
Nieuws

Volvo XC60 maakt ook 90-familie veiliger

Volvo XC60

Volvo XC60

BEESD - De nieuwe XC60 brengt ook goed nieuws voor de 90-serie van Volvo. Want de S, V en Cross Country zijn vanaf modeljaar 2018 ook leverbaar met de op de XC60 geïntroduceerde nieuwe veiligheidssystemen.

Volvo XC60

Volvo XC60

ZIE OOK: EERSTE EXCLUSIEVE RIJ-IMPRESSIE VOLVO XC60

 

Zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van het City Safety-systeem met Steering Support, dat meestuurt bij een uitwijkmanoeuvre en als het automatische remsysteem alleen een aanrijding niet meer kan voorkomen. Een andere nieuwe veiligheidsfunctie is Oncoming Lane Mitigation dat je bij tegemoetkomende verkeer terugstuurt naar je eigen rijstrook. En als derde is het bekende dodehoeksysteem BLIS uitgebreid met Steer Assist, dat je terugstuurt naar je eigen rijstrook als er iets in je dode hoek blijkt te zitten.

 

LEES OOK: VOLVO XC60 MOET MINIMAAL 59.000 EURO OPLEVEREN

 

 

Ook profiteren de al eerder geleverde modellen uit de 90-serie van software-updates voor het infotainmentsysteem, zodat ze nu een menu met grotere iconen krijgen. Dat de veiligheidssystemen voor de al geleverde 90-serie modellen niet met terugwerkende kracht kunnen worden toegepast heeft te maken met het feit dat daarvoor niet alleen software-, maar ook hardware-aanpassingen nodig zijn, zoals bijvoorbeeld andere remonderdelen gebruikt.