Nieuws
1347858
Nieuws

De redactie tipt...

Op de fiets door de stad Rotterdam

Erasmusbrug

Erasmusbrug

Ga je een dagje op pad in een Nederlandse stad en ben je geen fan van het openbaar vervoer? Grote kans dat je  een fiets huurt en de stad op de tweewieler verkent! Elke week licht VRIJ een andere stad op de fiets uit. Deze week: Rotterdam.

Erasmusbrug

Erasmusbrug

Rotterdam leent zich uitstekend voor een dagje citytrippen op de fiets. De bezienswaardigheden liggen relatief compact bij elkaar. Je kunt natuurlijk de metro pakken, maar op een fiets geniet je van zowel de moderne architectuur als de klassieke panden langs de weg.

Begin de dag met koffie in een van de vele bakkerijtjes of koffiehuizen op de Nieuwe Binnenweg. Vervolgens heb je een ruime keuze aan musea. Zo liggen de Kunsthal en Museum Boijmans van Beuningen binnen handbereik.

Alles over fietsen: Nationale Fietstest.nl

 

Kop van Zuid

Na een ochtend kunst is het leuk om over de Erasmusbrug te fietsen. Vanaf de brug heb je, bij mooi weer, een waanzinnig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam. Race naar beneden en vervolg je weg op de Kop van Zuid. Daar bevindt zich Hotel New York, waar je uitstekend kunt lunchen. Overigens is het hotel, dat in het oude directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn zit, zelf ook de moeite waard om even voor af te stappen.

 

Je kunt ook langs de pier fietsen en neerstrijken bij Fenix Food Factory voor een hapje en drankje. In dit pand hebben verschillende horeca-ondernemers zich verzameld om van de oude loods een culinaire broeiplaats te maken. Je kunt je drankje en broodje of kaasplankje ook mee naar buiten nemen en op de pier aan het water gaan zitten.

De Markthal

Fiets richting de Blaak en bezoek de Markthal, een indrukwekkende overdekte foodmarket met een prachtige koepel. De binnengevel van de Markthal is bekleed met een gigantisch kunstwerk van bloemen, fruit, granen, vissen en insecten. Haal een koffie of ander lokaal hapje aan een van de kraampjes of sla wat boodschappen in voor onderweg.

 

Vanuit de foodmarkt loop je zo naar de beroemde kubuswoningen van architect Piet Blom. Deze woningen uit de jaren 80 zijn destijds ontworpen als tegengeluid op het grijze modernisme van de architectuur van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.

 

Trek gekregen van al dat gefiets? Rij dan naar bijvoorbeeld de Pannekoekstraat of de Witte de Withstraat voor een uitgebreid aanbod van restaurants.

Lees ook:

Fietsen door de stad DELFT