Nieuws
1347859
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Waarom zou je 15 broeken voor je kind kopen?

Een artikel over 'minimaliseermoeders' op FabMama leverde onlangs nogal wat verontwaardigde reacties op. Je kind uit zuinigheid in een te kleine jas laten lopen en droog bood meegeven vindt ook Gera van den Berg (41, remedial teacher) wat te gortig. "Mijn vijf kinderen komen niets tekort maar hebben ook zeker geen bergen speelgoed."

Gera: "Ik ben zo'n zes jaar geleden deze weg ingeslagen. Ik werd gek van de enorme hoeveelheid spullen in ons huis. Ik had het nog niet opgeruimd of de rommel lag weer overal en nergens."

De griep

"Daarbij werd ik geraakt door diverse natuur- en milieudocumentaires die ik op tv zag. Als ik iets wilde veranderen, zou ik echt bij mezelf moeten beginnen."

"Ik had zeker niet de illusie dat ik de wereld zou kunnen verbeteren, maar door op deze manier door te gaan met consumeren zou ik dat zéker niet doen."

Dus ging het roer om. "We gebruiken tegenwoordig alleen nog dat wat we echt nodig hebben. Zo is de droger de deur uit; kleding slijt ervan en het kost heel veel stroom. Ik heb 'm in al die jaren maar één keer gemist, toen alle kinderen de griep hadden."

Lees het hele artikel op VROUW.nl. 'Ik merk dagelijks het genot van een huis zonder overbodige spullen.'