Nieuws
1347866
Nieuws

OV-reis betalen met mobieltje mogelijk

Vanaf vandaag is het mogelijk om in het openbaar vervoer in- en uit te checken met een smartphone. OV-chipkaart-ontwikkelaar Translink is hiervoor een samenwerking aangegaan met verschillende telecombedrijven.

Abonnees van Vodafone, KPN, Simyo, Telfort en Yes Telecom kunnen nu hun reis betalen door het toestel tegen een poortje of check-inpaal te houden en in- en uit te checken zoals ze met een chipkaart zouden doen. Een compatibel Android-toestel is wel vereist.

Reizigers kunnen in de app ook zien hoeveel saldo ze nog hebben en wat hun laatste tien reizen waren. Ook geeft de app een notificatie als de gebruiker vergeten is uit te checken.

Abonnees van Vodafone kunnen de bestaande Vodafone Wallet-app gebruiken. Klanten van de andere genoemde telecombedrijven kunnen nu de OV-chip Mobiel-app downloaden en gebruiken.

Wel zijn enkele limieten van toepassing. Het is nog niet mogelijk een abonnement via de smartphone te gebruiken. Ook kortingen, afgezien van leeftijdskorting, kunnen nog niet via de app aangezet worden. De deelnemende bedrijven zijn in gesprek om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.