Nieuws/Binnenland
1347953
Binnenland

Fatima Elatik: „Ik ben niet de bedenker van het hoofddoekjesplan”

AMSTERDAM - Fatima Elatik (43) ontkent dat ze zich bezighoudt met het hoofddoekjesplan. Op haar persoonlijke Facebook-account reageert ze voor het eerst op het plan om weer hoofddoekjes en kruisjes toe te staan bij politieagenten in onze hoofdstad.

Elatik reageert woedend op de berichten in de media: „Ik werk als programmadirecteur van het organisatie-ontwikkelprogramma Politie van iedereen. Dat is een programma dat gaat over het versterken van vakmanschap in een veranderende samenleving. Ik hou me niet bezig met diversiteit, want diversiteit is geen doelstelling maar een instrument.”

Ook schrijft Fatima dat ze niet de vrouw achter het hoofddoekjesplan bij de politie is. „Aangezien ik al sinds mijn 16e een hoofddoek draag vond ik het niet gepast dat ik het traject van de beginnende discussie binnen de eenheid en het korps trek. Dus dit is ook niet mijn plan want ik heb het niet bedacht en ik bemoei me er niet mee.”

Het AD schreef eerder deze week dat Elatik de belangrijkste adviseur van politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg is als het gaat om diversiteit. „Zij is de punaise in mijn bedrijf”, zei hij.