Nieuws
1348159
Nieuws

Top 5

De mooiste fietsroutes in Duitsland

Nederlanders zijn dol op fietsen en laat dat nou een van de dingen zijn die je in buurland Duitsland waanzinnig goed kunt doen. Het diverse landschap met hier en daar een kasteel, de kabbelende beekjes en de sprookjesachtige natuur maken Duitsland tot een populair fietsland. Een aantal Duitse fietsroutes verdient extra aandacht!

Tauber Altmühl fietsroute (350km)

Deze fietsroute, gelegen tussen Wertheim en Kelheim, is met name bijzonder vanwege het feit dat het de rivier de Tauber, de Altmühl, de Main en de Donau verbindt. Start de fietstocht in Wertheimen en fiets via de wijnbergen van de regio “Liebliches Taubertal” richting Rothenburg ob der Tauber. Bezoek hier de middeleeuwse binnenstad en vervolg je tocht door de regio Romantisches Franken waar een bezoek aan het natuurpark Frankenhöhe een must is! Via de rivier de Altmühl fiets je richting de Altmühlsee en maak je kennis met het Unesco Werelderfgoedmonument Limes. Hier vind je een van Europa’s meest bijzondere archeologische bodemmonumenten. Bezoek de imposante burcht Pappenheim en fiets via de domstad Eichstätt naar Dietfurt om je fietstocht te eindigen in Kelheim, de plek waar het Main-Donaukanaal in de Donau uitmondt.

Meer info vind je hier.

Alles over fietsen: Nationale Fietstest

 

Elbe fietsroute (840km)

Voor de negende maal op rij is deze route door de leden van de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) gekozen tot populairste lange-afstands fietsroute van Duitsland. Uiteraard niet zonder reden! Deze indrukkwekkende fietsroute loopt langs de op een na grootste rivier van het land en is met een lengte van 840km een uitdaging voor vele fietstoeristen. Je start de fietstocht in Schonä/Bad Schandau en fietst al vrij snel langs de imposante zandsteenrotsen van het Nationaal Park Sächsische Schweiz richting de hoofdstad van Saksen, Dresden. Vergeet hier niet de opera, het Semperoper en de Frauenkirche te bezoeken. Vervolg je fietstocht richting Hamburg en bezoek steden als Dessau en Wittenberg. De tocht eindigt bij Cuxhaven, waar de Elbe uitmondt in de Noordzee.

Meer info vind je hier

 

Van het Duivelsveen naar de Waddenzee (450km)

Ben je van plan om op fietsvakantie te gaan met de kinderen? Dan is deze route die tussen Weser, Elbe en de Noordzee loopt, een absolute aanrader. Reden hiervoor is dat de fietstocht over vlak, en voornamelijk geasfalteerd, terrein loopt en de afwisseling van dorpjes, kustplaatsen en kinderactiviteiten perfect is. Je fietst tijdens deze route met name langs veengebieden, veenmeertjes en natuurlijk de Waddenzee. Erg leuk voor de kinderen (en voor de ouders) is om een uitstapje op een turfschip of een rit in een veentreintje te maken. Wil je je kinderen op een interactieve manier meer bijbrengen op het gebied van natuur? Breng dan een bezoek aan een van de natuurbelevingsmusea die je tijdens deze tocht tegenkomt.

Meer info vind je hier

 

Fietsen door het Südschwarzwald  (240km)

Fietsen in het Zwarte Woud zonder enorme hellingen te hoeven beklimmen? In het zuidelijke deel van dit gebied, het Südschwarzwald, kan het! De Südschwarzwald-Radweg is een ADFC-kwaliteitsfietsroute met vier sterren en zowel voor volwassenen als kinderen goed te doen. Fietsend door dit indrukwekkende stukje Duitsland maak je kennis met het Wutach ravijn, de regio Markgräferland en verschillende middeleeuwse stadjes als Bazel en Freiburg. Eindig je fietstocht in Kirchzarten, pak vanaf hier de trein naar Hinterzarten en geniet van de beeldschone rit door het Höllental.

Meer info vind je hier

 

Oostzeekust fietsroute (1.095)

Fanatieke fietsers met een liefde voor de kust, zij zullen deze route fantastisch vinden. Start je fietstocht in Flensburg, rij richting Fehmarn en maak kennis met de badplaatsen in de Lübecker Bocht. Bezoek de Unesco Werelderfgoed steden Wismar en Stralsund en fiets door richting de decadente badplaats Heiligendamm. Rust hier wat uit en vervolg je tocht via het schiereiland Fischland-Darss-Zingst naar Rügen, wereldberoemd vanwege de krijtrotsen. Je eindigt de fietstocht op het eiland Usedom.

Meer info vind je hier

Meer informatie bij het Verkeersbureau van Duitsland of Germany.travel

Alles over fietsen vind je op: Nationalefietstest.nl