Nieuws/Binnenland
1348547646
Binnenland

Studentenflats Middelburg vormen samen woord ’lul’: ’Een spannende compositie’

Middelburg - De Middelburgse stadsdichter Raymond van de Ven kon zijn ogen niet geloven toen hij de tekening van een nieuw gebouw in de stad voor het eerst zag. Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien; de torens van het nieuwe studentencomplex in Middelburg vormen samen namelijk het drieletterwoord ’lul’.

Van de Ven plaatste een foto van de ontdekking op Facebook met de hashtags #helullo #noggeneukt. Zijn post ging viral. „Dit is wel een erg spannende compositie”, zegt de een. „Wat een lullige actie”, zegt een ander.

Tekst loopt verder onder de post.

Geen grap

Zou het een bewuste grap zijn? Tegen Omroep Zeeland claimt het verantwoordelijke architectenbureau, met ironisch genoeg de naam ’Rothuizen’, van niet. „De bouwhoogtes zijn al vastgelegd in een plan uit 2000. Daar hebben wij op voortgeborduurd”, zegt ontwerper Taco Tuinhof.

De stadsarchitect beweert dat hij ook nu pas de letters opmerkt. Om daarna toe te voegen: „Als je wil, kun je overal wel dingen in zien.”

Het gebouw is nog niet af. De foto is een impressie. Vanaf volgend jaar kunnen studenten hun intrek in het ’lullige’ gebouw nemen.