Nieuws
1349345
Nieuws

Sligro wil drankengroothandel Heineken kopen

SLIEDRECHT - Sligro wil de drankengroothandel van Heineken Nederland overnemen. De twee ondernemingen verwachten daar binnenkort een overeenkomst over te sluiten, liet het groothandelsbedrijf dinsdag weten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Bij de groothandel van Heineken kunnen eigenaars en inkopers van cafés en restaurants terecht voor bier en cider, maar ook voor bijvoorbeeld frisdranken, water, gedistilleerde dranken, wijn, thee en koffie. Door die activiteiten over te nemen verwacht Sligro de omzet met zo'n 150 miljoen euro op te voeren.

Bij de activiteiten die Sligro van Heineken wil overnemen, werken circa 600 mensen, aldus CNV. De vakbond maakt zich grote zorgen over de positie van de werknemers. De 215 medewerkers die meeverhuizen naar Sligro krijgen een slechtere pensioenregeling, stelt CNV. De toekomst van 245 chauffeurs en 140 uitzendkrachten is bovendien 'onzeker', meent de vakbond.

Onderhandelaar Roel van Riezen wil dat de vaste krachten bij Heineken in dienst blijven, net als bij de vorige keren dat de brouwer activiteiten uitbesteedde. "Ze kunnen dan eventueel door Sligro aangestuurd worden. Door ze in dienst te houden gaan de arbeidsvoorwaarden en de pensioenen voor deze werknemers er in ieder geval niet op achteruit."