Nieuws/Binnenland
1349475085
Binnenland

Militairen op Curaçao opgepakt om drugsbezit

De marechaussee in actie op Curaçao.

De marechaussee in actie op Curaçao.

WILLEMSTAD - De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft dinsdag op Curaçao zeven militairen aangehouden die worden verdacht van bezit en gebruik van verdovende middelen.

De marechaussee in actie op Curaçao.

De marechaussee in actie op Curaçao.

De militairen, waarvan de KMar niet meldt bij welk onderdeel ze dienen, zijn aangehouden omdat ze contact hebben gehad met een 33-jarige eilandbewoner die vorige week werd aangehouden op verdenking van drugshandel. Hij verkocht zowel aan militairen als burgers in uitgaansgelegenheden.

Het zevental dat dinsdag werd aangehouden varieert in leeftijd van 22 tot 40 jaar. Ze werden volgens de marechaussee allemaal tegelijkertijd aangehouden tijdens een grote actie op militair terrein. Tijdens doorzoekingen werden onder meer sporen van cocaïne aangetroffen. Het onderzoek loopt nog door en de KMar sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zero-tolerance

Het gebruik van harddrugs ligt binnen de krijgsmacht zeer gevoelig. Het Ministerie van Defensie hanteert een zero-tolerance beleid. Wie met drugs wordt gepakt, krijgt ontslag. Tegelijkertijd is drank- en drugsmisbruik onder op de Antillen geplaatste militairen geen onbekend probleem. Daarom besteedt de marechaussee er extra aandacht aan.

Op Curaçao waren vroeger alleen mariniers en marinemedewerkers van de vloot gestationeerd. Inmiddels is een flink deel van de taken op het land overgenomen door een compagnie van de Koninklijke Landmacht. Leden daarvan gaan voor een kortere periode naar de Antillen.

Tips? Mail o.van.joolen@telegraaf.nl