Nieuws/Binnenland
1350038
Binnenland

Toch geen sprake van een overval

Man in onderbroek gearresteerd na gijzeling Arnhem

ARNHEM - UPDATE 14.35 uur - De politie heeft woensdag een gijzeling beëindigd in Arnhem. Een kale man in onderbroek werd geboeid en geblinddoekt afgevoerd door leden van een speciale eenheid. Kort daarna liet de politie weten dat de gijzelingssituatie onder controle was.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) liet een robot komen naar het wijkcentrum waar de gijzeling plaatsvond. Hoeveel mensen daar binnen waren is onbekend.

Vermoedelijk heeft de politie de man opgedragen zijn kleren grotendeels uit te trekken.

Wijk gedeeltelijk afgezet

De politie stuurde veel mensen en materieel naar de wijk Klarendal, nadat een melding was binnengekomen over een gewapende man in het wijkcentrum. Hij zei onder andere een bomvest te dragen. De omgeving werd afgezet, een aantal panden werd geëvacueerd en omwonenden kregen te horen dat ze binnen moesten blijven. Ze hebben hem te pakken maar dreiging lijkt nog niet weg @OmroepGLD #Arnhem #Klarendal https://t.co/CeMcyihzLx pic.twitter.com/TnE053DiDG— Frank van Dijk (@radiovandijk) 3 mei 2017

Wat de man bezielde, is nog volstrekt onduidelijk. De gijzelnemer stuurde twee gijzelaars naar buiten met een brief, maar wat daar in staat, is niet bekend. Na drie uur gaf de man zich over.

’Geen overval’

De politie sprak al snel geruchten tegen dat sprake was van een overval op een supermarkt en dat de dader daarna het wijkgebouw in zou zijn gevlucht. ,,Er heeft geen overval plaatsgevonden. De supermarkt is gesloten in verband met een evacuatie.”

Op last van de politie was het treinverkeer rond de stad gedeeltelijk stilgelegd. Zowel richting Zevenaar als richting Dieren reden geen treinen. Hele straat afgezet! #Hommelstraat #Arnhem pic.twitter.com/adyAjQsCK9— Yasin Köylü (@KoyluY) 3 mei 2017 Politieactie gaande in Klarendal/Spijkerkwartier met zwaarbewapende agenten! Wat is aan de hand #Arnhem #politie pic.twitter.com/hZXeMruYEh— Alexander Beckx (@abe0708) 3 mei 2017 Woordvoerder Simen Klok over de situatie in #Klarendal in Arnhem pic.twitter.com/2zX3KP9m3W— Politie Gelderland (@POL_Gelderland) 3 mei 2017