Nieuws
1350052
Nieuws

In het nieuws

Een kind laten opgroeien in een huis met 1 slaapkamer kan niet

De Praat mee van vandaag maakt een hoop tongen los. Zo ook die van Daphne Broere (28), Jolande Vrolijk (34) en Sylvia Noone (36).

Volgens Daphne komt het niet zozeer door de ambitieuze instelling van vrouwen, maar door de woningmarkt. Hierdoor zouden veel stellen in een veel te krap appartement wonen en is er helemaal geen plek voor een baby.

HYPOTHEEK

Ze ergert zich dan ook aan onze Praat mee. "Mensen gaan er maar vanuit dat vrouwen carrière willen maken en van alles willen behalve kinderen, maar dat is in mijn omgeving helemaal niet zo", vertelt ze. 

"Mijn vriend en ik wachten op dit moment bewust met kinderen. Vroeger kocht je een starterswoning voor 180 duizend euro, tegenwoordig voor 250 duizend. Daarbij doen banken ontzettend moeilijk en is het verschil tussen het kunnen krijgen van een hypotheek en het recht hebben op sociale huur veel te groot."

SOCIALE HUURWONING

Daarom is het volgens Daphne nagenoeg onmogelijk voor starters om nog te kopen, zeker als ook je partner modaal verdient. "Als je hbo of universiteit hebt gedaan, verdien je al gauw te veel voor sociale huur."

"Dat betekent in ons geval dat wij teveel verdienen voor een sociale huurwoning, dat we geen particuliere huurwoningen kunnen betalen, maar dat we evenmin een hypotheek krijgen. Dan kom je algauw uit bij een appartement met één slaapkamer. En daar kan geen kind opgroeien."

Lees het hele artikel op VROUW.nl. 'Vroeger woonden de meesten in huurwoningen en volgens mij mankeren die meeste kinderen die daarin zijn opgegroeid helemaal niets.'