Nieuws
1350116
Nieuws

In het nieuws

Afvallen? Fotograaf je maaltijd!

Op Facebook, Instagram en Snapchat zie ik de ene na de andere maaltijd voorbijkomen. En dat is goed, concluderen wetenschappers aan de universiteit van Washington. Want door je eten te fotograferen, hou je je je makkelijker aan je gezonde leefstijl.

Het onderzoek komt als geroepen. Zestien proefpersonen hielden op Instagram een voedseldagboek bij. Het ontbijt, de lunch en het avondeten zetten ze online en... het hielp! Naderhand vertelden ze namelijk dat ze zichzelf makkelijker tot de orde konden roepen als ze zin hadden in iets ongezonds.

Een kant-en-klaarmaaltijd, pizza of bord patat fotografeer je immers liever niet als je bezig bent met afvallen. Tevens gaven de proefpersonen aan dat ze zich op social media gesteund voelden en gezond eten dus leuker werd.

NIET TE EXTREEM

Denise Kortlever (29) is culinair trendjournalist en foodfotograaf. "Ik fotografeer niet alles wat ik eet, maar ik geloof wel dat social media kan bijdragen aan een gezonde levensstijl."

Lees het hele verhaal op VROUW.nl. 'Je kunt de pasta natuurlijk hup op een bord kwakken, maar je kunt het ook in een mooie kom doen en er nog wat kruid en olijfolie overheen sprekelen.'