Nieuws
1350179
Nieuws

Catherine Keyl

'Bij de kaart moet ik wel even slikken'

Omdat ik dol op koken ben, eet ik ter inspiratie een keer per jaar in een buitengewoon restaurant. Via de mail kreeg ik een aanbieding van de Thalystrein naar Parijs. Goedkoop hotelletje geboekt en ja, dan eens een keer eten bij Georges V, een driesterrenrestaurant in Parijs.

Ik at er lang geleden, toen ik voor het Amerikaanse Universal werkte, en ik herinner mij een hemelse avond.

Fluisterende obers

Eerst de trein: verrassend comfortabel, heerlijk ontbijt, precies op tijd. Dan naar de Tempel van het Eten. De Georges V is een prachtig hotel. Ongelooflijk mooie bloemstukken, dikke tapijten, gouden stoeltjes en fluisterende obers.

Als ik aan tafel ga zitten geniet ik van de cameeën die op het plafond geschilderd zijn. Elegante dames, die later als motief in het servies terug zullen komen. Bij de kaart moet ik wel even slikken.

Verwennen

Voorgerechten 70 euro, hoofdgerechten 140. Maar wie doet me wat. Sommigen stoppen het in hun neus of golfen voor dat geld, ik ga me lekker laten verwennen.

U weet misschien dat El Bulli, een beroemde Spaanse kok, allerlei nieuwe kooktechnieken heeft ontdekt. Hij maakt bolletjes die je in je mond stopt en dan ontploffen, waarbij je dus letterlijk van een smaakexplosie kunt spreken.

Condoom

Ook bij de amuse-bouches, de kleine hapjes die je vooraf krijgt, zit zo’n bolletje. Vreemd genoeg heb ik het idee dat ik een vol condoom in m’n mond laat ontploffen, maar ik denk: dat ligt aan mij.

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik zeg nog tegen hem: ’Weet u wel zeker dat dat lekker is?’ maar hij garandeert mij een ‘ongelooflijke smaaksensatie.’'