Nieuws
1350241
Nieuws

Accell praat niet verder met Pon

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenproducent Accell Group zet de verkennende gesprekken met handelsbedrijf Pon over een overname niet door. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Pon liet vorige maand weten Accell te willen kopen voor 32,72 euro per aandeel. Dat indicatieve bod werd volgens Accell onlangs opgevoerd tot 33 euro per aandeel, exclusief het dividend over 2016. Maar ook dat was volgens het bestuur van Accell niet voldoende om verder te praten.

Het moederbedrijf van Sparta en Batavus vindt zichzelf met het oog op zijn verwachte toekomstige groei en de te halen synergievoordelen uit de fusie meer waard dan Gazelle-eigenaar Pon wil bieden. Ook onder aandeelhouders van Accell zou er te weinig steun zijn voor de voorgestelde deal.

Zelfstandige toekomst

Interim-topman Hielke Sybesma sprak van een ,,totaalconclusie'', waarin ook de belangen van ,,aandeelhouders en eigen mensen'' zijn meegenomen. Mocht Pon terugkeren met een hoger bod, dan zal dat volgens hem weer worden beoordeeld.

Accell richt zich voor nu weer op een zelfstandige toekomst, waarvoor eerder dit jaar nog de nieuwe strategie werd gepresenteerd. Daarbij mikt het bedrijf op een stevige omzetgroei, dankzij de verdere opkomst van e-bikes in het woon-werkverkeer en de sport.

Verrast

Door de overname zou het grootste fietsenbedrijf ter wereld ontstaan. Pon is met tien fietsenmerken actief in onder meer Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, China en Australië.

Pon gaf aan verrast te zijn door de mededeling van Accell. ,,Zeker gezien de inmiddels ruim anderhalve maand durende intensieve gesprekken, waaronder het begin van een boekenonderzoek'', aldus het bedrijf. Een woordvoerder gaf aan dat er geen ander bod op Accell zal worden uitgebracht.