Nieuws/Binnenland
1350332
Binnenland

Vermiste Amerikaanse herenigd met moeder

DEN HAAG - De zestienjarige Amerikaanse Maggie Lee, die een aantal weken in Nederland vermist was, is zondag herenigd met haar moeder. Dat heeft de politie laten weten. Het meisje werd zaterdag teruggevonden in Zwolle.

Amerikaanse #MaggieLee verbleef in Nederland bij verschillende personen die ze kende via internet— Marieke van Essen (@mjhvanessen) 30 april 2017

Het meisje komt uit de stad Clarksville in Tennessee. Begin april stapte ze alleen op het vliegtuig naar Nederland, nadat ze via Facebook contact had gehad met iemand uit Den Haag. Uit onderzoek en verschillende tips bleek dat het meisje de afgelopen tijd bij verschillende personen die zij kende van internet, verbleef.

Tips

Zaterdag kreeg de politie verschillende tips dat ze onderweg was naar Zwolle. Op het station trof de politie haar aan. Omdat het meisje op het paspoort van iemand anders naar Nederland was gekomen, hield de politie haar aan voor het gebruik van persoonsgegevens van een ander. Wat haar motieven hiervoor zijn geweest, wordt nog onderzocht.

Volgens politie Den Haag gebruikte met moeder herenigde #MaggieLee paspoort van een ander— Marieke van Essen (@mjhvanessen) 30 april 2017