Nieuws/Binnenland
1350539000
Binnenland

Netwerk handel in anabole steroïden opgerold in Limburg

HEERLEN - De politie heeft dinsdag bij invallen in acht woningen en vijf bedrijfspanden in Limburg zes mensen aangehouden op verdenking van handel in anabole steroïden. Volgens de politie is daarmee een netwerk platgelegd in de illegale internationale handel in anabole steroïden, waarmee een omzet gedraaid werd van ruim zes miljoen euro. De organisatie zou verantwoordelijk zijn voor een belangrijk deel van de handel met deze stoffen in Nederland. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De handel verliep via een website, waar de afgelopen drie jaar zo’n 11.000 klanten ruim 60.000 bestellingen hebben gedaan. Dagelijks werden grote hoeveelheden bestellingen verstuurd naar adressen in heel Europa, met als zwaartepunt Nederland.

De invallen waren in Heerlen, Landgraaf, Geleen, Maastricht, Voerendaal, Kerkrade en Eygelshoven. De politie legde onder meer beslag op grote sommen contant geld, bankrekeningen, grote hoeveelheden anabole steroïden, onroerend goed, luxe-auto’s, sieraden en dure modeartikelen. Ook werden computers in beslag genomen.

De webshop is dinsdag offline gehaald. De politie heeft een lijst van klanten veilig gesteld. Volgens de politie vormen verkoop en gebruik van deze middelen een bedreiging voor de volksgezondheid, ook al is het gebruik ervan behalve in de topsport niet strafbaar. De handel in anabole steroïden is echter wel strafbaar.