Nieuws
1352820
Nieuws

Maia Luxury Resort, Seychellen

Hemel(bed) op aarde

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Deze week: Maia Luxury Resort, Seychellen

’Good morning, Miss Stamkot!” Met zijn ene hand op zijn hart en in de andere een schaaltje met verkoelend handdoekje (nodig, met 29 graden in de ochtend en een hoge luchtvochtigheid) staat Gabriel bij de teakhouten poort van villa 219 te wachten. Gabriel is een privébutler die ervoor zorgt dat het de bewoners van deze bungalow, met teakhouten mozaïekvloer en een dak van palmbladeren, aan niets ontbreekt.

Niet dat dat zonder de uitermate aardige Gabriel niet lukt. Met twee (!) overloopzwembaden, een met verzonken stenen bad dat vier keer zo groot is als een normaal bad, een dagbed binnen en buiten, een buitenkeuken waar de champagne en een gevulde minibar wachten, een hemelbed en een douche en wc met uitzicht op de natuurpartij.

Mocht je van gekkigheid niet meer weten wat met je geld moet doen: het motto in Maia’s Luxury resort & spa op Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, is ’Whenever, wherever, whatever’. Fullmoon-massage? Kan. Al is hun eigen openluchtspa ook niet verkeerd.

 

Privédiner aan de voet van de berg, waar normaal de helikopter landt? Geen probleem. Al is het eigen restaurant met verse sashimi en uitzicht op het designzwembad en de zee ook prima. Met die helikopter naar een van de andere vier bewoonde eilanden van de archipel of zelfs naar Dubai? Wordt geregeld. Eigen meubilair mee omdat dat zo vertrouwd voelt? Doen we.

Toch wordt het grootste vermaak niet geregeld door de privébutler of het bekwame managementteam dat welke bizarre eis dan ook met een glimlach uitvoert. Het is de show die de natuur opvoert aan het einde van de dag wanneer de zon in de Indische Oceaan zakt, de lucht roze-oranje kleurt en de bergen en rotsen scherp aftekent in het helderblauwe water. Terwijl de tropische vogels tjirpen en een gekko onder de palmbladeren schiet en met rollende golven als achtergrondmuziek.

De hemel op aarde bestaat. Ik kijk ernaar, dobberend in het zwembad en nippend van de champagne. Ingeschonken door de privébutler. Dat dan weer wel.

In ’t kort

Interieur

Veel hout, met Afrikaanse invloeden. Op niets is bezuinigd.

Ligging

Op een privé-eiland aan de westkust van Mahé.

Alle villa’s hebben zeezicht.

Opvallend

Politica Ingrid Betancourt verbleef hier toen zij in 2008 na zes jaar door guerrillabeweging FARC werd vrijgelaten.

Praktisch

Kamerprijs €2500

Zie ook:

- Hotel-Brasserie Dux in Roermond

- Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum

- Hotel Bossche Suites in Den Bosch

- Porta di Castro in Palermo

- 't Goude Hooft in Den Haag