Nieuws/Binnenland
1353006
Binnenland

’Bolt was goed aanspreekbaar’

Minister Koenders: blij en opgelucht

Den Haag - „Dit is heel goed nieuws. Ik ben enorm blij dat er zo snel een einde is gekomen aan de ontvoering.” Dat zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken in een eerste reactie op de vrijlating van het team van het programma Spoorloos. De minister reageerde opgelucht op de vrijlating en heeft inmiddels met Derk Bolt gesproken.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft overgebracht hoe blij Nederland is met de vrijlating van de twee. „Bolt was goed aanspreekbaar en heel opgelucht. Ze hebben een reis voor de boeg door de jungle. We zetten alles in het werk om ze zo snel mogelijk te laten terugkeren naar Nederland.”

Derk Bolt en Eugenio Follender zijn vandaag vrijgelaten in de zeer gevaarlijke regio Catatumbo in het noorden van Colombia. Zij maken het naar omstandigheden redelijk goed. De ambassadeur heeft inmiddels met Bolt en Follender kunnen spreken. Hun families in Nederland zijn door het ministerie van Buitenlandse Zaken geïnformeerd.

Nederland heeft zich vanaf het begin samen met de Colombiaanse autoriteiten ingespannen om de ontvoeringszaak zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken dankt de Colombiaanse regering en anderen voor de inspanningen die hebben bijgedragen aan het beëindigen van dit drama. ’We hebben voortdurend met de Colombianen in contact gestaan, die hard aan de vrijlating hebben gewerkt. Ik heb veel waardering en dank voor hun bijdrage’, aldus Koenders.