Nieuws

Retail biedt winst op Wall Street

AFP

Wall Street zakte maandagavond iets terug op zorgen over Noord-Koreaanse raketlanceringen. Het begon met een enkel beursrecord. Retailaandelen trekken nog altijd de kar richting Cyber Monday.

AFP

De Dow-Jonesindex noteerde rond zes uur 0,1% winst vlak 23.588,2 punten (+0,2%). De brede S&P 500 ging terug naar 2601,8 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor een fractie winst bij 6878 punten.

Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Andermaal is de aandacht gericht op de winkelbedrijven in verband met Cyber Monday, die volgt op Black Friday. Deze dag gaan Amerikanen veelal online op jacht naar koopjes voor het feestdagenseizoen. Volgens de eerste inschattingen vallen de verkopen mee.

Detailhandelaren als Amazon, Kohl's en Wal-Mart wonnen bij opening tot bijna 2%. Volgens cijfers van onderzoeker Adobe Analytics hebben Amerikanen tijdens Thanksgiving en Black Friday voor een recordbedrag van $7,9 miljard aan online aankopen gedaan.

Time Inc maakte bij opening een koerssprong van bijna 9 procent. De uitgever van bladen als Time en Fortune wordt voor ruim $1,8 miljard overgenomen door mediabedrijf Meredith.

Volg beursnieuws op het Damrak hier.

Lees meer over