Nieuws/Nieuws

Vertrouwen woningverkopers op hoogtepunt

ANP XTRA

Het vertrouwen van verkopers in de woningmarkt is dit jaar flink toegenomen. De index die het vertrouwen weergeeft, steeg in het tweede kwartaal naar een stand van 67, terwijl die eind 2016 nog stond op 54.

ANP XTRA

Woningverkopers waren nog nooit eerder zo positief over de kans om hun huis te verkopen, blijkt donderdag uit een driemaandelijks onderzoek van ING. Het algehele vertrouwen in de woningmarkt ging ook omhoog.

De verwachting dat de hypotheekrente nog laag blijft, is een belangrijke reden voor het gestegen vertrouwen in de woningmarkt. Bovendien hebben steeds minder woningbezitters het idee dat hun woning onder water staat. Nog 6 procent van de woningeigenaren denkt dat dat wel zo is.

Ruim een kwart van de veertigplussers wil geld uit het huis halen om bijvoorbeeld kinderen te steunen bij het kopen van een huis, het pensioen aan te vullen, zorg in te kunnen kopen of een grote uitgave zoals een verbouwing te doen. Daar zijn nu nog weinig mogelijkheden voor, signaleert ING.

Starters sparen flink voor hun eerste woning. Negen op de tien denken op het moment van aankoop de bijkomende kosten bijeen gespaard te hebben. Bijna de helft vindt het geen goed idee als de hypotheekregels versoepeld worden.

Lees meer over