Nieuws
1353795
Nieuws

Erop uit

Kunst met een korreltje... zand!

Zin om vandaag een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum, een kaasmarkt te bezoeken,de Veluwse bossen in te duiken, dieren te spotten en te genieten van zand (zonder strand) en dat alles op één dag? Dat kan! Op het Zandsculpturenfestijn in het Veluwse Garderen.

Nog tot en met 28 oktober kun je terecht bij het grootste zandsculpturen evenement van Nederland. In de buitenlucht vind je tal van zandbeelden, maar ook binnen kun je terecht voor indrukwekkende zandcreaties die allemaal in het teken staan van het thema ‘Erop uit in eigen land’.

Gekleurd zand

In één van de overdekte ruimtes vind je zo’n 40 zandsculpturen die stuk voor een gezelschapsspel uitbeelden. Om de spellen nog beter tot z’n recht te laten komen, hebben de carvers van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn dit jaar bedacht dat het leuk zou zijn om met kleur te werken. En… dat is bijzonder goed gelukt! Als het zandbeeld af is, mengen de carvers wat zand met een kleurstof. Dit mengsel brengen ze er later dan op zodat het zandbeeld bijzondere kleuraccenten krijgt.

 

Verlichte zandsculpturen

Allerlei prachtige gebouwen, streken en bekende attracties die Nederland rijk is, worden dit jaar uitgebeeld in zand. Maar… ’t draait niet alleen om bekende gebouwen. Want helemaal in de sfeer van het thema ‘Erop uit in eigen land’ word je bij binnenkomst direct geconfronteerd met allerlei herkenbare vakantiesituaties, die op grappige wijze worden uitgebeeld in het zand. Nieuw dit jaar is ook een ruimte waar je zo de nacht inloopt. Via een speciale route wandel je langs prachtig verlichte sculpturen.

Rijksmuseum

Bijzonder is de expositieruimte waarin je je waant in het Rijksmuseum. Hier hangt dan ook de Nachtwacht op ware grootte (4,37 meter bij 3,63 meter) en andere schilderijen van meesters die je normaal gesproken alleen bij het beroemdste museum in Nederland kunt zien.

Veluwse bos

Je raakt er werkelijk niet uitgekeken. Vanuit een straatje, waar achter verschillende etalages de mooiste zandsculpturen schuilgaan, loop je zo de Veluwse bossen in. Zie hoe de Veluwe groots is nagebootst en de natuur van buiten naar binnen is gebracht, inclusief dieren, geluiden en... zandsculpturen.

Zin in een dagje zand? Kijk voor meer informatie op www.zandsculpturen.nl