Nieuws
1353902
Nieuws

In het nieuws

'Iedere dag is geen vaderdag'

Tijdens alle heisa rond Vaderdag wordt weleens vergeten dat er vaders zijn zonder kinderen en kinderen zonder vaders. Rouwdeskundige Daan Westerink, die zelf 17 jaar geleden haar vader verloor, vertelt waarom deze dag voor hen zo enorm pijnlijk is. 

“Voor iemand die zijn vader moet missen of zijn kind moet missen, hoe oud je ook bent, voor hen is het een hele andere vaderdag. Rouwen is je aanpassen aan het leven zonder die ander, en met zo’n dag als deze, wordt je continu geconfronteerd met het feit dat je iemand mist.” 

“Er wordt zo naar toegeleefd en in de commercie worden plaatjes gebruikt van perfecte gezinnen met twee ouders en een kindje. Iedereen gaat ervan uit dat het zo is en dat het zo blijft. Maar dat is simpelweg niet altijd zo. Doordat iedereen er zo ‘happy’ over doet, bedenkt niemand zich dat er misschien wel een kind in de klas zit die geen vader meer heeft.” 

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees het nu op VROUW.nl: 'Er wordt niet stilgestaan bij het feit dat het ook confronterend is voor degene die geen vader meer hebben.'