Nieuws/Binnenland
1354225
Binnenland

’YouTube-virus’ verspreid via Facebook Messenger

Amsterdam - Pas goed op als je via Facebook Messenger een bericht krijgt over een YouTube-video, dit zou zo maar eens een virus kunnen zijn. Bij het aanklikken van de link kan je computer besmet raken met een virus en kunnen hackers bij je wachtwoorden.

RTL Nieuws ontving meerdere meldingen van bezorgde Facebook-gebruikers. Het virus wordt verhuld als YouTube-video verspreid via de messenger service van Facebook, met bijgaande tekst: ’Ben jij dat?’.

Als er op de link in de chat wordt geklikt, wordt je als gebruiker naar een website gestuurd met daarop een groot YouTube-logo. Daar wordt gevraagd om nog een keer via Facebook in te loggen. Zo kunnen hackers toegang krijgen tot je Facebook-account.

Na het opnieuw inloggen krijgt men een pop-up bericht te zien met daarin het verzoek om Adobe Flash Player te installeren. Dat is het virus waarmee de hacker je computer in willen komen.

Virusscanner

Pas dus goed op bij het aanklikken van linkjes via Facebook Messenger. Heb je toch op de link geklikt en Adobe Flash Player geïnstalleerd? Dan kan je er met behulp van een virusscanner weer van afkomen.