Nieuws
1354308
Nieuws

Definitief bod Talpa op TMG

Naarden - John de Mol’s Talpa biedt definitief op Telegraaf Media Groep (TMG). De mediamagnaat publiceerde dinsdagavond de details van zijn bod, dat €6,50 per aandeel bedraagt.

De Mol overtreft daarmee het bod van Mediahuis, de Belgische uitgever die samen met VP Exploitatie al bijna 60% van de aandelen in handen heeft. Mediahuis biedt €6,00 per aandeel.

Aandeelhouders die hun stukken willen verkopen aan Talpa, hebben nog tot 9 augustus om zich aan te melden. Wie aan Mediahuis wil verkopen, moet dat voor aanstaande donderdag, 15 juni, bekend maken.

Heel veel aandeelhouders zijn er overigens niet meer over. VPE, Talpa en Mediahuis hebben gezamenlijk - voor zover bekend - 89,4% van TMG in handen. De overige 10,6% is voor ongeveer eenderde van vastgoedmagnaat Jan-Dirk Paarlberg.

Het consortium van Mediahuis en VPE laat in een reactie weten dat hun bod „het enige bod is dat tot een overname kan leiden”. Een woordvoerder van het consortium: „Op dit moment kan Talpa niet meer doen dan een bod op een klein percentage van de aandelen.”