Nieuws
1354391
Nieuws

Maximumbedrag voor online gokken

Amsterdam - Er komt een limiet aan het bedrag dat gokkers online mogen uitgeven voordat hun account geblokkeerd wordt. Dat stelt het Ministerie van Veiligheid & Justitie (V&J) voor. De maatregel is onderdeel van een pakket aan beperkingen.

Programmamanager modernisering kansspelen Dennis van Breemen presenteerde het voorstel dinsdagochtend op Gaming in Holland, het jaarlijkse congres van de Nederlandse gokindustrie. Naast beperkingen aan de intensiteit waarmee spelers online kunnen gokken, stelt V&J ook maatregelen voor die matchfixing moeten tegengaan.

Een opmerkelijke voorstel is het verbieden van televisie-advertenties tussen 6 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds. Dit moet voorkomen dat kinderen in aanraking komen met gokken. Hoewel de modernisering erop gericht is om online gokken te legaliseren, zijn zulke beperkingen voor internet niet aan de orde.

Het moderniseren van de gokwet is al jaren een heet hangijzer in Den Haag. De huidige coalitie van VVD en PvdA is tot op het bot verdeeld over het thema. Het is nog onduidelijk hoe de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer over online gokken denkt.