Nieuws/Binnenland
1354547
Binnenland

Film in de maak over Noa Wildschut

Regisseur Simonka de Jong heeft een documentaire gemaakt over vioolwonderkind Noa Wildschut.

Zij volgde voor de film Zusjes de 16-jarige violist en haar familie in aanloop naar haar eerste studioalbum bij Warner Classics en tijdens haar internationale doorbraak. Dat heeft distributeur Cinema Delicatessen, die de film op 28 september op DVD uitbrengt, maandag bekendgemaakt.

Noa en haar zus Avigal delen hun enorme passie voor muziek. Maar wanneer Noa met haar virtuoze spel prijzen gaat winnen en steeds meer succes krijgt, worden de verhoudingen binnen het gezin op scherp gezet.

De documentaire komt tegelijkertijd uit in de bioscoop en komt beschikbaar op de onlinedienst Pici. Op 28 september verschijnt ook het internationale debuutalbum van Noa, met haar uitvoeringen van werken van Mozart.

Groot talent

Noa Wildschut geldt al jaren als een enorm talent in de muziekwereld. Op haar zevende maakte zij al haar debuut in het Concertgebouw. Zij speelde onder meer met Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter en Arthur en Lucas Jussen. Als soliste was Noa te horen op talloze nationale en internationale podia. Zij was ook te zien in DWDD.

Zusjes is de laatste bioscoopfilm die is gemonteerd door de onlangs overleden regisseur en editor Danniel Danniel.