Nieuws
1354559
Nieuws

Fietsrouteplanner

Nieuwe routeplanner voor recreatieve en sportieve fietsers

Elektronicafabrikant Mio introduceert een nieuwe reeks routeplanners. Zowel de 400 serie (de Cyclo 400, 405 en 405 HC) als de 605 HC zijn uitgerust met fietskaarten van 38 Europese landen en een 4 inch aanraakscherm dat ook in het zonlicht goed af te lezen is.

“Of je nou aan het fietsen bent door kleine dorpjes in landelijk Frankrijk, geniet van een grote stad als Amsterdam, of door de Zwitserse Alpen toert, de nieuwe Cyclo 2017 reeks zorgt ervoor dat heel Europa binnen handbereik is. Je bent binnen een paar minuten klaar voor de start, waarschijnlijk zonder dat je de handleiding hoeft te raadplegen,” aldus Harold Cobben, Sales Director Europe B2C bij Mio.

De Cyclo 400 (€289,99) maakt het ontdekken van nieuwe plekken eenvoudig voor de recreatieve fietser. Alles is eenvoudig in te stellen met de drie hardware toetsen voor aan- en uitzetten, instant recording en lap marking. Met de lap-functionaliteit kunnen verschillende segmenten of specifieke intervallen van een rit worden gemarkeerd, waardoor fietsers worden uitgedaagd hun resultaten te verbeteren voor iedere ronde of ieder segment.

Qua functionaliteiten zijn de Cyclo 405 (€339,99) en 405 HC (€36,99) gelijk, maar door de geïntegreerde ANT+ sensor is deze routeplannet volledig compatible met de ANT+ hartslagmonitor en snelheids- en cadanssensoren. Daarnaast kan de 405 ook groepsberichten ontvangen van sociale media (zoals WhatsApp, Twitter en Facebook) via een bluetoothverbinding met de smartphone.

De Cyclo 605 HC (€449,99) is het topmodel van Mio. Geschikt voor onder andere outdoor of indoor, paden of wegen, voor persoonlijke records of in competities met anderen. Hij heeft magneetloze en eenvoudig te installeren snelheids- en cadanssensoren. Bevestig de sensoren simpelweg rond de achteras van het wiel en rond de zadelstang of het pedaal en je bent klaar. Er is ook een ANT+ hartslagmeter inbegrepen en worden de tracks en opnames via wifi gesynchroniseerd naar een MioShare-account.