Nieuws
1354582
Nieuws

Column: Nooit meer zonder inkt

Je zult het net zien. Op het moment dat je in alle haast iets belangrijks moet printen, blijkt de inkt van de printer op te zijn. Daar heeft HP nu een oplossing voor.

Ook mij is dit meer dan eens overkomen. Ik heb zelfs ooit bij de buren aangeklopt om iets uit te laten printen, omdat bij mij de zwarte inktcartridge leeg bleek te zijn. Dat ging slechts om een NS-dagkaart, maar het zal maar een schoolopdracht zijn. Dan moet je met het typenummer naar de winkel snellen om daar uit rijen doosjes de juiste te kiezen. Goedkoop zijn de cartridges niet, waardoor het huismerk ook nog lonkt.

HP komt nu met een nieuwe dienst die deze ongemakken moet wegnemen. Net als een Netflix en Hello Fresh sluit je een abonnement af voor HP Instant Ink. Dit kan al vanaf €2,99 per maand. Voor dat bedrag mag je per maand 50 pagina's printen. Zodra jouw wifi-printer merkt dat de cartridges leeg dreigen te raken, geeft deze een signaal door aan HP en krijg je automatisch een nieuwe set thuisgestuurd. Er zijn ook abonnementen beschikbaarvoor 100 pagina's (€4,99) en 300 pagina's (€9,99) per maand. Niet elke printer is geschikt, maar een HP-model die in de afgelopen twee jaar gekocht is, zou in aanmerking moeten komen.

Is zo'n abonnement voor iedereen geschikt? Nee. Er zijn mensen die gewoon te weinig printen. Maar als je het leuk vindt foto's van de (klein)kinderen af te drukken of er moet voor school of werk veel geprint worden, dan is het zeker het overwegen waard.