Nieuws
1354584
Nieuws

Column: Apple-spektakel in San Jose

Nu is het écht serieus: de nieuwe slag in de tech-oorlog draait om de slimme speaker. Waarom? Apple kondigde deze week zijn eerste Siri-speaker aan, de HomePod.

De HomePod zal onder andere vragen over podcasts, nieuws, aandelen, het weer en sport kunnen beantwoorden. De aankondiging van Apple ging weer gepaard met het nodige spektakel. Het gebeurde allemaal in San José tijdens WWDC, een ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf waar app-makers samenkomen om nieuwe technologieën omtrent nieuwe gadgets en besturingssystemen onder de knie te krijgen.

Wat krijg je dan? Een zaal met honderden mensen die wild worden van een nieuw bestandssysteem voor een tablet. Maar ook de Apple-mensen kunnen er wat van. Tijdens het wachten op de presentatie werd continu gejoeld en geklapt voor de bezoekers. Daar zijn wij Nederlanders toch iets te nuchter voor.

Opvallend is overigens dat de pers – inclusief ondergetekende – achterin in de zaal geplaatst werd. Gelukkig hadden ze nog een extra scherm opgehangen, want anders was Apple-topman Tim Cook niet meer geweest dan een stip.

Als kers op de taart mocht ik daarna wel achter de schermen de glimmende nieuwe goodies al komen bekijken en aanraken. Dat gold helaas niet voor de HomePod, daar mochten we alleen foto’s van maken. En druk dat het daar was... Er werd gewoon voorgedrongen... Ieder voor zich!