Nieuws/Buitenland
1354812
Buitenland

'Italië eist hulp van banken bij redding duo'

MILAAN (AFN) - De Italiaanse overheid wil financiële steun van banken in het land bij het overeind houden van de geplaagde branchegenoten Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. Naar verluidt eist de regering een bijdrage van 1,2 miljard euro, zo meldden bronnen rond de kwestie aan persbureau Bloomberg.

Het Italiaanse ministerie van Financiën zou intensief contact hebben met grote banken als UniCredit en Intesa Sanpaolo in een poging te voldoen aan Europese eisen waarbij ook particuliere fondsen om steun wordt gevraagd om banken die in de problemen komen overeind te houden. De financiële instellingen zouden op basis van hun omvang om een bijdrage zijn gevraagd.

Het geplaagde duo lukte het eerder zelf niet om zelf kapitaal los te krijgen bij particuliere fondsen. Daarom willen ze nu goedkeuring van Europese toezichthouders voor een hulppakket van 6,4 miljard euro door de Staat, maar Brussel staat dit niet toe zonder ook de steun van particuliere investeerders. Een poging deze eis te schrappen liep eerder op niets uit.

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo