Nieuws/Binnenland
1355311
Binnenland

Overal mensen met exotisch fruit

Mysterie om ananassen op Nederlandse treinstations

Een vrouw met een ananas in haar armen, twee twintigers met een ananas op schoot, een jongen die nonchalant tegen een muurtje leunt naast zijn ananas... Ze doken vrijdag allemaal op in de buurt van stations of in de trein. Op sociale media vragen oplettende reizigers zich af of ze misschien de laatste trend hebben gemist.

UPDATE 3 juni: Het mysterie is opgelost. Het blijkt te gaan om een stunt van een provider voor mobiele telefonie.

 

Op Twitter, Facebook en Instagram duiken vrijdag steeds meer foto’s op van mensen die met een ananas over straat gaan. Zo maakte Facebook-lid Erwin foto’s van reizigers die met een ananas in de trein zaten. „En ze zeggen allemaal hetzelfde: Wij kijken gewoon graag naar een ananas”, schrijft hij bij de foto’s van mensen die wel lachend willen poseren met hun ananas, maar niet uit willen leggen wat er aan de hand is. Een vriend reageert: „Ook op Rotterdam ananas fetisjisten.”

Een Twitteraar schrijft verbaasd: „Ik zag iemand een ananas aaien op het station.” Een ander beschrijft hoe twee mensen op het treinstation van Amsterdam elkaar proberen te herkennen en daarom allebei met een ananas rondlopen. Twee mensen willen elkaar herkennen op Amsterdam CS dus lopen allebei rond met een ananas. Das toch prachtig! #Treinleven #Doeelkaargeenpine— Boyan vd Heijden (@Boyan_RTR) 2 juni 2017

Op Instagram post Leon een foto: „Op Amsterdam Centraal lopen verschillende mensen met een ananas.” Later plaatst de man, die zich hardop afvraagt wat er in vredesnaam aan de hand is, een tweede foto. „Nu wordt het verdacht!”, vindt hij.

Ook Zoë vindt het vreemd en vraagt zich af: „Mensen staren naar ananas op Rotterdam Centraal, aandacht voor ananas? Of aandacht op het gebrek aan aandacht?” Mensen staren naar #ananas op #rotterdamCS , aandacht voor ananas? Of aandacht op het gebrek aan andacht? pic.twitter.com/kr6NY2PjcQ— Zoë Robaey (@zoerobaey) 2 juni 2017

„Jongens wat is er met ananassen?”, wil ook Belle weten. Jongens wat is er met ananassen? Zie in Utrecht en Rotterdam overal mensen ermee lopen en ernaar staren. #ananas— Belle (@BeautyzktBeast) 2 juni 2017

Je zou bijna denken dat er een ananas hype in Nederland is. Maar de kans is groter dat het gaat om een stunt van een belangenclub, een groep studenten of een commercieel bedrijf. Opvallend is dat veel ananaseigenaren naar het exotische fruit staren, wat een verwijzing zou kunnen zijn van de verslaving aan smartphones, die sommige mensen stoort. Hoe dan ook, de nieuwsgierigheid is gewekt.

Inmiddels hebben we genoeg foto’s binnen na onze oproep aan lezers om beelden op te sturen. Bedankt! Dit waren de leukste: