Nieuws/Binnenland
1356189589
Binnenland

Politie: gevluchte Peter M. aangehouden

AMSTERDAM - Peter M, de volgens zijn familie levensgevaarlijke psychiatrische patiënt die zaterdag niet terugkeerde van verlof naar de Roosenburg-kliniek in Den Dolder, is terecht. Hij werd donderdagmiddag aangehouden in Breda.

Peter M. werd op het station van Breda herkend door mensen die het opsporingsbericht met zijn foto hadden gezien. Hij is opgepakt door de politie, meldt die donderdag.

De man wordt op korte termijn teruggebracht naar de kliniek. Zijn familie is op de hoogte gebracht.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. „Inmiddels is met 100 procent zekerheid vastgesteld dat het om deze persoon gaat”, laat ze weten in een reactie.

De 43-jarige Dordtenaar verbleef op een forensisch psychiatrische afdeling van de kliniek. De politie kreeg na een opsporingsbericht al ruim vijftig tips, en meerdere mensen meldden dat ze hem hadden gezien.

M. zat in de kliniek waar ook Michael P. verbleef. Tegen P. is in hoger beroep 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op Anne Faber.

M. werd vervolgd omdat hij in 2017 via internet had gezegd dat hij het station van Dordrecht wilde opblazen met een atoombom. Ook had hij iemand in Dordrecht aangevallen. M. werd vorig jaar van rechtsvervolging ontslagen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar werd geacht, een oordeel dat in hoger beroep werd gehandhaafd. Wel werd hij in de kliniek geplaatst.