Nieuws/Binnenland
1357148
Binnenland

Opnieuw liquidatie in Nieuwegein

Timon Badloe met kogels doorzeefd

Nieuwegein - UPDATE 16.08 uur - In een woonwijk in Nieuwegein is dinsdagmorgen volgens buurtbewoners de 43-jarige Timon Badloe doodgeschoten. Het incident vond plaats aan de Apolloburg, waar in 2013 ook een man werd geliquideerd. Twee verdachten sloegen op de vlucht, maar werden in Amsterdam Zuidoost klemgereden en gearresteerd.

Er zou even voor 08.00 uur vanmorgen vijf keer op de voorruit van de auto geschoten zijn. Ook de ruit naast de bestuurder is gesneuveld. Hulpdiensten hebben nog hulp geboden, maar het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden.

De daders sloegen meteen op de vlucht. Na een klopjacht is een auto met verdachten klemgereden in Amsterdam. Twee mannen zijn gearresteerd.

’Geen schijn van kans’

Omstanders vertellen aan De Telegraaf hoe het 43-jarige slachtoffer dinsdagmorgen onder vuur werd genomen in zijn Seat. „Ik heb hem in de auto zien zitten”, vertelt een jongeman die staat te trillen op zijn benen. „Hij had geen schijn van kans. Dit beeld vergeet ik nooit meer.”

Het slachtoffer is volgens omstanders de Surinaamse Timon Badloe, ook bekend als ’Chico’ die met zijn vrouw en hun baby van drie maanden aan de Apolloburg woonde.

Omwonende John hoorde ’s ochtends knallen. Toen er ook een helikopter boven de wijk vloog, besloot hij poolshoogte te nemen. Hij is zichtbaar aangedaan. „Vier jaar geleden werd een bekende van mij hier doodgeschoten. Nu weer een. Nieuwegein lijkt een slaapstad, maar schijn bedriegt.” John voelt zich niet langer op zijn gemak in de woonwijk. „Misschien is het tijd om te verhuizen.”

Inmiddels verzamelen nabestaanden van het slachtoffer zich op straat. Ze willen niet met de pers praten.

„De komende dagen zijn politie en recherche er nog druk mee en we wachten het onderzoek af”, aldus burgemeester Frans Backhuijs. „Natuurlijk spreken mensen in de buurt erover met elkaar en daarom zijn de komende dagen Stadstoezicht, onze wijkcoördinator en de wijkagenten extra aanwezig.”

Eerdere schietpartij

In 2013 werd in dezelfde straat, de Apolloburg, ook een man doodgeschoten. Het ging om thaibokser Gilbert (34). De man, die ook wel ’Gilly’ werd genoemd, werd doorzeefd met kogels - mogelijk van een machinegeweer. Een tweede doelwit raakte zwaargewond. Buurtbewoners vertellen dat Gilly en Timon Badloe jeugdvrienden waren.

In de straat doet de politie onderzoek. Agenten in kogelwerende vesten hebben het gebied rondom de auto afgezet. Verkeer moet tijdelijk omrijden.

Later meer.