1358668
Nieuws

Jeroen van Inkel weg bij Radio Veronica

Jeroen van Inkel vertrekt bij Radio Veronica. Zijn contract bij die zender loopt per 1 september af.

„Radio Veronica heeft begin dit jaar gekozen voor een nieuwe koers. Daardoor ben ik van de ochtend naar het weekend verhuisd; meestal is dat een teken aan de wand. En nu blijkt dan ook dat mijn contract niet wordt verlengd”, zegt Jeroen van Inkel (56).

„Ik vind het nogal wat, want ik ben 34 jaar geleden bij Veronica begonnen, waar Lex Harding mij indertijd een geweldige kans heeft gegeven. Ik heb natuurlijk ook op andere plekken gewerkt, zoals Qmusic en Radio 538, maar met Veronica heb ik altijd een speciale band gehouden.”

Van Inkel was al sinds april niet meer te horen op de zender vanwege gezondheidsproblemen. „Ik heb dat niet aan de grote klok gehangen, omdat ik niet met mijn eigen leed de publiciteit wil zoeken, maar ik heb een licht hartinfarct gehad. Daardoor mocht ik niet werken. Inmiddels ben ik volledig hersteld, ik heb maandag nog 11 kilometer hardgelopen.”

Wat hij nu gaat doen, weet Van Inkel nog niet. „Ik heb zeker de ambitie om de komende jaren vijf dagen per week te werken. Ik ben met verschillende zenders in gesprek en dat kan ook zomaar een van de Talpa-stations zijn.” Talpa Radio heeft naast Veronica nog Radio 538, Radio 10 en Sky Radio.

Over een mogelijke hereniging met zijn oude radiomaat Rob Stenders (ooit presenteerden zij samen het vrijdagavondprogramma Stenders & Van Inkel), zegt hij: „Daar zijn geen plannen voor.”

De Telegraaf maakte gisteren bekend dat Rob Stenders uit de middag van Radio 2 verdwijnt, omdat hij weggaat bij Avrotros. Die omroep wil de uren van Stenders (elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur) niet afstaan aan een ander. Onduidelijk is nog waar Stenders heengaat, al wordt in de wandelgangen wel Bnn-Vara genoemd. Avrotros maakt binnenkort bekend wie hem opvolgt.