Nieuws/Binnenland
1358970
Binnenland

Marseille tijdrit 23 km

Hoera, een betere plaats om een tijdrit van slechts 23 km te rijden in Marseille kunnen de renners, maar ook de Tourvolgers zich niet wensen. Wat een heerlijke stad!

Hier kan op zaterdag en zondag de liefhebber van antiek op jacht gaan bij de 40 antiquaires op de Marché aux Puces (Chemin de la Madrage). Er zitten ook 16 restaurants en er is van alles te koop. Met een beetje goede wil kunnen de avonturiers thuis komen met een oude televisie, een kilo kersen, een paar sandalen of een prachtige lamsschouder.

Bij de gastronoom staat het restaurant ‘Le Petit Nice” al jaren hoog genoteerd in het boekje. Het restaurant heeft een grote reputatie en wordt nog steeds beloond met drie sterren in de Guide Michelin. De eigenaar en grote chef Gérald Passédat zei mij ooit: „Ik heb dit succes onder meer te danken aan de Nederlandse kok Paul van Gessel . Hij was de eerste chef-kok in de geschiedenis die de prestigieuze Grand Prix Taittinger won. Monsieur Paul is enige jaren bij ons de chef geweest en we hebben veel van hem geleerd”.

Op zoek naar nieuwe visrestaurants verdient de oude haven van Marseille nog steeds een aanbeveling. Hier zitten al decennialang bistro’s en restaurants. Het traditionele Miramar is inmiddels een instituut en heeft een goede reputatie voor visgerechten en vooral de Bouillabaisse . Helaas krijgt het nu veel kritiek voor de prijzen. „Probeer aan de haven Le Relais 50, waar Noël Baurand achter het fornuis staat”, kreeg ik laatst als advies, „hij is het jong talent 2017 van de Gault & Millau-gids”. Een mooie tip, maar we moeten vandaag nog even 796 km rijden naar Parijs waar morgen de finale is van de Tour.

TONNY EYK