Nieuws/Opmerkelijk
1359490
Opmerkelijk

Golden retriever bevalt van groene puppy

GOLSPIE - Louise Sutherland keek raar op toen haar golden retriever Rio beviel van negen puppy’s. Niet door het aantal (negen), maar wel vanwege de opvallende kleur van een van de puppy’s: groen.

Het merkwaardige fenomeen zou veroorzaakt zijn door een zogenaamd ' galpigment' dat in de placenta bij honden voorkomt. De stof kan in de vacht van de pup vlekken achterlaten wanneer het in contact komt met het vruchtwater van de moeder.

Er zijn wereldwijd maar drie eerdere gevallen bekend van gekleurde puppy's. Mevrouw Sutherland uit het Schotse Golspie besloot de pup dan ook maar Forest te noemen.

Hens aan dek

,,De eerste pup zat vast, dus hebben mijn dochter Claire en ik hem bevrijd. Het was alle hens aan dek, maar toen kwamen ze een voor een ter wereld en bleek er eentje met een groene vacht tussen te zitten. We konden het niet geloven", zegt ze tegen The Sun.

Ze vervolgt:,, We hebben het daarna opgezocht en het bleek met de placenta te maken te hebben. De kleur is inmiddels wat afgevaagd en zal binnenkort helemaal verdwijnen."