Nieuws/Buitenland

Presidentsverkiezingen zwaar beveiligd

Frans stembureau ontruimd

Door Redactie

REUTERS

BESANCON - Twee stembureaus in Saint-Omer in het noordwesten van Frankrijk zijn zondag enkele uren ontruimd geweest, nadat de politie een verdachte auto had gesignaleerd. Dat meldt de krant La Voix du Nord.

REUTERS

Volgens de krant betrof het een voertuig met een buitenlandse kentekenplaat. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst uit Calais vonden niets bijzonders in het voertuig. Omstreeks 11.30 uur gaf de politie de stembureaus weer vrij. Het is niet bekend waarom de auto de aandacht van de politie had getrokken.

Ook in Besançon in het oosten van land is een stembureau enkele uren ontruimd geweest. De zender BFMTV meldde dat twee personen daar uit een auto waren gesprongen en het voertuig met draaiende motor hadden achtergelaten. Uit onderzoek bleek dat de auto half maart was gestolen. Volgens BFMTV is een wapen, mogelijk een jachtgeweer, in de auto gevonden. Na een veiligheidscheck mocht het stembureau omstreeks 11.30 uur weer in gebruik worden genomen.

Frankrijk heeft een omvangrijk pakket veiligheidsmaatregelen genomen voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Circa 50.000 politiemensen en 7000 militairen zijn paraat.

Afgelopen donderdag werd Parijs opgeschrikt door een aanslag. Een man begon om zich heen te schieten op de Champs-Élysées. Voordat hij zelf werd doodgeschoten, doodde hij een politieagent en verwondde hij twee andere agenten en een Duitse toeriste.

Lees ook: Onzekerheid troef: twijfel en verdeeldheid bij stembusstrijd Frankrijk (premium)

Lees ook: Terreurverdachte Frankrijk gezocht in België

Lees meer over