Nieuws/Nieuws

WATERSPORT EN MILIEU

Dorian in actie tegen plastic

1 / 2

Youtube

Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberge is geschrokken van de enorme hoeveelheden plastic die overal ter wereld in het water drijven. Daarom heeft hij besloten zich in te zetten om plastic afval te verminderen, te beginnen in het straatarme Haiti.

1 / 2

Youtube

Tweevoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar windsurfen Dorian van Rijsselberge surft overal ter wereld. Hij verbaast zich er over, dat hij overal enorme hoeveelheden plastic ziet drijven. Dat heeft een enorme invloed op het milieu en daarom wil de surfheld daar iets aan doen. 

Met de ‘The Plastic Bank’ en met oliemaatschappij ‘Shell’ lanceerde Dorian een herbruikbare waterfles van gerecycled plastic. Met de verkoop van deze fles in de 'rijke' landen wordt geld verdiend, dat wordt gebruikt om plastic afval in Haiti op te ruimen. Inwoners van Haiti kunnen van het geld worden betaald om de kilo's plastic uit het water en van de stranden te halen. Doel is om dit jaar nog 1 miljoen kilo aan plastic afval op te ruimen in het land, waar bewoners nauwelijks geld hebben om eten of basale voorzieningen aan te schaffen.

Lees meer over