Nieuws
1360071
Nieuws

in het nieuws

Vakantie is alles behalve relatietherapie

Na een jaar lang te hebben geploeterd op de werkvloer, is het dan eindelijk tijd voor die langverwachte zomervakantie. Lekker een paar weken met het gezin de hort op naar een zonovergoten camping of resort. En eindelijk weer eens tijd voor elkaar. De kinderen wonen praktisch in het zwembad, dus alle vrijheid en rust om elkaar weer eens écht te zien en te spreken...

Heerlijk samen op een ligbed in de zon boek na boek verslinden, ’s avonds een wijntje drinken en nog uren buiten zitten als de kinderen op bed liggen. Je zou zeggen: ultieme relatietherapie. Maar niets is minder waar.

Routine

Na de zomervakantie zit er altijd een piek in het aantal echtscheidingsaanvragen. Hoe is dat mogelijk na twee weken rust en zon? Yolande de Best, mediator bij o.a. echtscheidingen en familieconflicten, vindt dat helemaal niet gek.

"Elk gezin heeft zijn dagelijkse routine. Maandag en dinsdag kook ik en breng jij de kinderen naar zwemles. Woensdagavond werk ik en ga jij wielrennen. Donderdag heb ik een meidenavond en ben jij de oppas. Een huishouden is net een goedlopend bedrijf. Maar op vakantie valt deze hele routine weg, waardoor het hele gezin ontregeld is." 

Verwachtingen

"Als je op vakantie gaat, zijn er altijd hele hoge verwachtingen. Je leeft er al weken, misschien zelfs maanden, naartoe en betaalt veel geld voor zo’n vakantie, dus dat is logisch. Eindelijk hét moment om weer aan elkaar toe te komen en lekker helemaal niks te doen.

Lees verder op Vrouw.nl: 'Bespreek daarom van tevoren: Wat willen we doen? Hoe vaak gaan we op pad en wanneer gaan we bij het zwembad hangen?'.