Nieuws
1360075
Nieuws

Lezersreis

Ga mee naar Ameland!

Een driedaags arrangement in eigen land dit keer! Ga je mee naar Ameland? Strandjutten op de brede zandstranden, verdwalen in de duinen en met een verrekijker de zeehonden bekijken die lekker liggen te zonnen op een zandbank. Na een hele dag buiten kruip je lekker bij de open haard van het hotel met een warme chocolademelk of een glas rode wijn. Er even helemaal uit zijn! En dat gewoon in Nederland…

Schilderachtig Nes

Na de overtocht vanuit Holwerd (ca. 45 minuten) zet je voet aan wal op Ameland. Je ruikt de zilte zeelucht en loopt vanaf de boot de dorpskern van Nes in. Dit is het grootste dorp op Ameland met de traditionele commandeurs-huisjes, leuke winkels, gezellige cafés en restaurants.

Fietsen & robbentocht

Over het hele eiland liggen fietspaden die alle dorpen en natuurgebieden van Ameland met elkaar verbinden. Fiets bijvoorbeeld door ‘Het Oerd’ aan de oostkant van het eiland, beroemd vanwege de vele en unieke vogelsoorten.

Of stap aan boord van de robbentocht, een boottocht langs de zandbanken van de Waddenzee waarop robben en zeehonden liggen bij te komen van de jacht. Of ga een middag wadlopen (altijd met een gids) en ontdek wat er leeft en bloeit op de zeebodem.

Afzakkertje bij Nobel

Café Nobel, midden in het dorpje Ballum, is beroemd door de huisgestookte likeur. Proef hier dus zeker het Nobeltje, de smaak van Ameland. Een bezoek aan Ameland is eigenlijk niet compleet zonder bij dit café binnen te stappen.

Ontspannen in Hotel Noordsee

Aan de rand van het dorp Nes, op ongeveer 800 meter van het strand, ligt het viersterren Hotel Noordsee. Na een dag uitwaaien op het strand ontspan je bij de open haard in de bar van het hotel of kun je heerlijk opwarmen in de sauna, het stoombad en het binnenzwembad.

In het hotel zit Vincenzo Grand-Café, een sfeervol restaurant en café waar je je, zowel tijdens de lunch als diner, culinair in de watten laat leggen.

 

Inbegrepen

• 2 of 3 overnachtingen in standaard 2-persoonskamer inclusief ontbijtbuffet

• overtocht met de veerboot van Holwerd naar Ameland o.b.v personenvervoer excl. auto

• 1x sauna en solarium p.p.

• kortingsboekje Amelandvoordelig

• likeurproeverij café Nobel, Ballum

Niet inbegrepen

Reserveringskosten à €19,50 per boeking en toeristenbelasting: ca. €1,55 p.p.p.n.

REISPERIODE EN PRIJS

Reizen t/m 31 maart 2018, te boeken tot 11 september 2017.

Prijs: vanaf 99 euro p.p. voor een 3-daags arrangement

RESERVEREN

Voor meer informatie en om te boeken ga naar kras.nl/LR83229 of bel 0900-9697 (70 cpg) o.v.v. reisnummer LR83229

Alle lezersreizen vind je hier