Nieuws
1360088
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Anouska emigreerde voor de liefde, maar zonder succes

Emigreren voor de liefde. Anouska (33) deed het. Zeven jaar geleden vertrok ze naar Suriname voor haar vriend, die ze tijdens een lange vakantie ontmoette. In maart keerde ze terug naar Nederland. "Als ik hier ben, mis ik Suriname, als ik daar ben mis ik Nederland."

"Mijn moeder is Surinaams, mijn vader is Nederlands. Je zou dus denken dat het voor mij geen enkele moeite is om te aarden in Suriname, maar ik heb het ervaren en niets is minder waar."

MENTALITEIT

"Ik ben ontzettend Hollands opgevoed, dus merkte absoluut dat mijn mentaliteit anders was. Maar als ik daar op vakantie was, was ik toch voornamelijk bezig met vakantie vieren, het verschil ging aan me voorbij."

"Zeven jaar geleden leerde ik daar mijn vriend kennen. Ik had een heftige periode achter de rug en was van plan om zo’n drie maanden te blijven. Bij een trip door het binnenland zag ik hem. Hij werkte in de goudvelden. In eerste instantie vond ik het gewoon een leuke, grappige jongen, maar na die drie maanden was ik tot over mijn oren verliefd."

MODELLENBUREAU

"Drie maanden werden er zodoende vier, waarna ik een maandje terugkwam naar Nederland. Ik miste hem verschrikkelijk en al snel ging het over samenwonen. Ik vroeg hem of hij wellicht in Nederland zou willen wonen, maar hij was hier geweest en vond er niks aan. Hij zou zijn vrijheid enorm missen. 'Als je wilt, kun je wel naar Suriname komen?' zei hij. Iets waar ik steeds serieuzer over ging nadenken."

Het hele verhaal lees je nu op VROUW.nl: 'Mijn vriend is nu nog in Suriname. Hij heeft het er heel moeilijk mee dat ik terug ben gegaan naar Nederland.'